De makers

Het programmateam van De Nieuwe Liefde bestaat uit de vaste kern: Esther Gaarlandt, Julia Ploum, Herman Meijer, Janneke Stegeman en Jonne ter Braak aangevuld met freelance programmamakers.

Jonne ter Braak

Jonne ter Braak is een Groningse stadjer en kwam al dansend terecht op de Dansacademie in Tilburg. Daar was ze vooral bezig met plannen over hoe de wereld helemaal anders moest (in plaats van de spagaat te oefenen). Dus besloot ze daar maar haar beroep van te maken. Ze keerde terug naar het noorden om Kunst, Cultuur en Media te studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een aantal jaren voor festivals te hebben gewerkt, zoekt ze nu bij Amerpodia een vast honk – of eigenlijk, vier vaste honken. Jonne programmeert kunst in brede zin: theater, maar ook beeldende (digitale) kunst, mode, muziek, film en literatuur.

 

 

Herman Meijer

Herman Meijer is Noorderling, werkt sinds mei 2016 voor Amerpodia en is geïnteresseerd in politiek, economie, filosofie, geschiedenis, sport, literatuur en film. Dat komt door zijn studie (geschiedenis en filosofie), zijn vader (leraar Nederlands) en z’n vriendin (boekverkoper), zijn kinderen (schaatsers) en omdat ie trouw elke dag de krant leest.

Verwacht van hem geen programma’s met alleen maar gelijkgestemden. Zijn vreselijk ingewikkelde arbeidsmotto is “Du choc des opinions jaillit la vérité.” oftewel: onenigheid leidt tot inzicht, weerwoord leidt tot waarheid.

 

 

Julia Ploum

Julia Ploum is geboren in Nijmegen en opgegroeid in Amersfoort. Ze studeerde geschiedenis in Utrecht en eindigde daardoor in een existentiële crisis. Op zoek naar antwoorden over de zin van het bestaan, belandde ze bij de afdeling filosofie in Leiden. Ze studeerde af met een scriptie over de dood en waarom het toch goed is dat mensen sterfelijk zijn. Sindsdien maakt ze programma’s over wie we zijn, hoe we moeten leven en af en toe iets luchtigere onderwerpen. Ze houdt namelijk ook best van vrolijke dingen zoals dansen op liedjes, de leuke helft van het internet lezen en taart eten.