Crowdfunding Kennisdag: kickoff voor culturele instellingen in Amsterdam

Crowdfunding Kennisdag: kickoff voor culturele instellingen in Amsterdam

Dit is een programma van voordekunst.

In het kader van de Crowdfunding Kennisdag op 26 juni is voordekunst ook present in Amsterdam. Om 15:00 geeft Kristel Casander in De Nieuwe Liefde een Kickoff Crowdfunding voor culturele instellingen en organisaties.

De Kickoff Crowdfunding is een eerste kennismaking met crowdfunding. Hoe zet je een crowdfundingcampagne op en waar moet je rekening mee houden? Ook bespreken we praktische zaken als: wat is een goed crowdfundingfilmpje, en waar bestaan goede tegenprestaties uit? Daarnaast kun je alle vragen stellen die je nog nodig hebt over crowdfunding.

Kickoff Crowdfunding

De opkomst van crowdfunding bij kunstinstellingen gaat veelal nog gepaard met scepticisme en voorzichtigheid. Toch zijn er al meerdere moedige musea, orkesten, theaters en festivals geweest die de stap hebben gewaagd – en hun campagne succesvol hebben afgerond! Waarom zij wel voor crowdfunding kozen? Omdat ze hebben ingezien dat crowdfunding veel meer kan opbrengen dan alleen donaties.

Tijdens de Kickoff Crowdfunding laat voordekunst deze meerwaarde onder andere zien aan de hand van voorbeelden. Zo heeft het Westfries Museum al twee keer succesvol gecrowdfund en maar liefst € 109.497 opgehaald uit de crowd! Het Utrechts Archief heeft een publicatie kunnen uitbrengen met 400 tekeningen van de stad in een boek door 125% van hun doelbedrag op te halen, Het Amsterdam Museum kon een nieuw tapijt aankopen voor de schuttersgalerij, en heeft een stuk modegeschiedenis kunnen aankopen met de etalage van Puck en Hans, dankzij 487 donateurs.

Wist je dat het AFK al ruim 260 projecten heeft ondersteund op voordekunst?

Tijdens de kickoff laten we ook zien wat de partners van voordekunst voor jouw organisatie kunnen betekenen. Zo draagt bijvoorbeeld het Amsterdams Fonds voor de Kunst maximaal 25% van het doelbedrag bij.

Binnen anderhalf uur weet je precies wat je te doen staat en kun je van start met het voorbereiden van een crowdfundingcampagne!

MELD JE AAN

 

 


Crowdfunding Kennisdag: kickoff voor culturele instellingen in Amsterdam
Normale prijs: €30

MELD JE AAN VOOR DE KICKOFF

Dit is een programma van voordekunst.

Deel dit evenement:
Kaartje kopen