UITVERKOCHT | Begin van de winter – Dienst voor ongelovigen

UITVERKOCHT | Begin van de winter – Dienst voor ongelovigen
_MG_7690Maartje HR 1

Maartje Meijer

Elk seizoen organiseert actrice en theatermaakster Ricky Koole met een groep betrokkenen belangeloos een ‘dienst voor ongelovigen’. Met een inspirerende preek door een bekende spreker –
eerder waren onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Boris van der Ham, Arjen Lubach, Désanne van Brederode en Laura van Dolron te gast. Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra.

Nederland,Amsterdam, 2015 Thomas Verbogt, auteur, uitgeverij Nieuw Amsterdam Foto: Bob Bronshoff

Thomas Verbogt ©Bob Bronshoff

De preek wordt gehouden door schrijver en columnist Thomas Verbogt. Van zijn hand verscheen onder andere Als De Winter Voorbij Is, waarin hij schrijft hoe korte ontmoetingen en vluchtige aanrakingen het leven kunnen bepalen. Naast vele andere romans, theaterstukken en humoristische korte verhalen heeft Verbogt een dagelijkse column in De Gelderlander en is hij groot liefhebber van Kuifje.

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: ‘Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar het gaat uiteindelijk altijd over God, over het geloof, of over de oplossing vinden in het hiernamaals. En aangezien ik niet geloof of, als ik geloof, dan in alles, vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles waar ik in geloof. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovigen naar hartenlust kunt meezingen. En ook gelovigen kunnen dat volgens mij prima.’

Inloopmaaltijd

Wil je niet haasten, maar wel wat eten voor de dienst? Vanaf 18:00 uur kun je bij ons binnen lopen en serveren we voor €15 een aanschuifmaaltijd. Chef Marc Schoorl kookt biologisch en passend bij het seizoen. Ook de wijn is biologisch, de koffie fair-trade. Bestel kaarten hier.

  • mosterdsoep met prei & brood
  • italiaanse bonensalade met truffeldressing
  • winterse stamppot met selderij, veldsla en rode kroten
  • water en sap krijg je van ons

Meer over eten in De Nieuwe Liefde op denieuweliefde.com/eten

Dit seizoen in deze serie

woensdag 21 september 2016 – Begin van de herfst |

woensdag 21 december 2016 – Begin van de winter |

dinsdag 21 maart 2017 – Begin van de lente |

woensdag 21 juni – Begin van de zomer |

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel dit evenement: