De Andere Lees!club – onder leiding van Lidewijde Paris

De Andere Lees!club – onder leiding van Lidewijde Paris

In de Andere Lees!club staan deze keer de boeken The Sellout (De verrader) van Paul Beatty en Wederzijds van Kees ’t Hart op het menu.

Wat is De Andere Lees!club? Een workshop? Een openbare les? De Andere Lees!club is beide. Professioneel lezer Lidewijde Paris bespreekt en vergelijkt twee goede, recente romans – één Nederlandse en één vertaalde – en gaat erover in gesprek met het publiek. Lidewijde voorziet de romans van context en achtergrond en behandelt en passant een paar begrippen die het spreken over literatuur vergemakkelijken. Wat zijn het voor romans? Wat voor effect hebben de verschillende verhaallijnen op ons als lezer? Overtuigt de roman? Hoe precies? Wat zijn de stille signalen die de schrijver in het werk stopt om ons te verleiden in het verhaal mee te gaan?

Je hoeft de boeken niet gelezen te hebben – de avond kan juist een uitnodiging zijn om te beginnen. Dat was zeker ook de ervaring van een flink aantal bezoekers van de eerste aflevering.

Kaartje kopen
Deel dit evenement:

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris startte eind 2016 De Lees!ambassade met de publicatie van haar boek Hoe lees ik?. Na vijfentwintig jaar in het boekenvak als boekverkoper, interviewer, redacteur en uitgever keert ze terug naar haar passie: lezers op een onderhoudende en toegankelijke manier enthousiast maken voor literair lezen. Niet alleen lezen om het verhaal, maar ook op zoek naar de stille signalen en het verhaal tussen de regels. Na haar werk als recensent voor Opium Radio en haar keuzes van literair verhalen voor Vrij Nederland brengt ze nu haar ervaringen van De Literatuurfabriek, die ze al negen jaar met Frank van Doeselaar runt in Middelburg, naar Amsterdam in een speciale vorm.

Deel dit evenement: