De poëzie van Drs. P

De poëzie van Drs. P

Plezierdichter, ollebollekedichter, liedjesschrijver en rijmkeizer. Drs P alias Heinz Polzer was het allemaal. Hij diende de meest triviale onderwerpen op als geen ander – ‘knolrapen, lof schorseneren en prei’ – maar maakte ook melancholieke liedjes over eenzaamheid en macabere onderwerpen als het uit de troika gooien van arme kindertjes. Hij schreef vaak om het plezier van het schrijven maar en passant stelde hij grote levensvragen: ‘De wanhoop van de mensheid grijpt ons dikwijls naar de strot. / Maar wie verdiept zich ook eens in het lot van de sjalot?’ Deze middag worden zijn teksten gebracht door niemand minder dan Erik van Muiswinkel (die erg zijn best zal doen hem niet na te doen).

 

Eens kende ik een meisje, en haar voornaam luidde Ank
Ze woonde heel geriefelijk, ze werkte op een bank
Haar uiterlijk was goed verzorgd, haar silhouet was rank
Haar tierenheid was goeder en haar moedigheid was lank

***

Filosofie, ook leuk
Waar dient het leven voor?
Wat is instinct
En waar komt het vandaan?
Ach, zulke vragen zijn
Onbeantwoordelijk
(Dit adjectief –
Zou het mogen bestaan?)

Beeld: Nu.nl


De poëzie van Drs. P
Normale prijs: €15
CJP, studenten- of stadspas: €12,5
Kaartje kopen

Bestel het keuzeabonnement van 4 of meer programma’s en krijg 25% korting.

Deel dit evenement:

Poëzie in DNL, inmiddels een begrip.

Al vijf jaar lang wordt in deze serie iedere maand één dichter centraal gezet. Poëzie wordt gelezen door vertolkers van naam – acteurs, zangers, schrijvers. Muziek en musici worden daar zorgvuldig bij gekozen en spelen een belangrijke rol, zodat afwisselende programma’s ontstaan die óók toegankelijk zijn voor wie (nog) niets van zo’n dichter weet. Altijd ook met beeldmateriaal, een column en een open, informerende presentatie.

Levendige middagen met schrijvers, dichters, acteurs, topmuzikanten en warme liefde voor de poëzie.

Het poëzieprogramma is elke tweede zondagmiddag van de maand van 16:00 uur tot 17:30 uur. Na afloop is er borrel en boekentafel van Perdu.

Kaartje kopen