UP! Talkshow: In memoriam

UP! Talkshow: In memoriam

Over je nalatenschap aan deze wereld. Niet qua geld en materie, maar in overdrachtelijke zin. Hoe wil je herinnerd worden? Wat laat je achter, hoe herinneren mensen zich jou en jouw leven?  In samenwerking met kunstenares Ida van der Lee en haar Testament Ongekend, waar ouderen en jongeren hun nalatenschap, die niet in een ‘echt‘ testament past, delen in betekenisvolle verhalen.

Elke militair wordt bij de krijgsmacht uitgenodigd om in de Handleiding Nabestaanden aan te geven hoe hij of zij herdacht wil worden en wat hij of zij wil nalaten. Erwin Kamp, hoofd van de Dienst Humanistische Geestelijke Verzorging bij de krijgsmacht, legt uit waarom het de moeite waard is om bij je eigen dood stil te staan. Voor iedereen, niet alleen voor militairen.

Wij van UP! willen in gesprek over dit onderwerp. Ben je actief bezig met je nagedachtenis? Heb je hiervoor een specifieke vorm gekozen? Wij horen het graag, live in de zaal met presentator Froukje Jansen of via UP-Nederland .

Gospelkoor Deliverance zorgt voor de vrolijke noot.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met het Humanistisch Verbond en hun project Ik wil met je praten.

UP! Een nieuwe kijk op ouder worden

Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je immers vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Wij van UP! denken dat elke leeftijd waarde heeft.

Mensen om je heen

Ieder mens heeft het nodig: een reden om je bed uit te komen, nieuwsgierig te blijven en mensen om je heen die zich om jou bekommeren. Vandaag de dag is het misschien wel belangrijker dan ooit om oog te hebben voor elkaar.

Inspiratie

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur. Meer informatie vind je op de website en de Facebookpagina van UP!

 


UP! Talkshow: In memoriam
Normale prijs: €12,50
CJP, studenten- of stadspas: €10
Kaartje kopen

maandag 9 oktoberIn Verbinding
Met onder meer Hedy d’Ancona, Anja Machielse en Jitse Schuurmans

maandag 13 novemberIn Beweging
Met onder meer Erik Scherder, Jetty Mathurin en PRA Muziektheater

Deel dit evenement: