YES, PLEASE! HET RODE OOR

YES, PLEASE! HET RODE OOR

Het is zover: de finale van de schrijfwedstrijd Het Rode Oor. In De Nieuwe Liefde te Amsterdam worden de 8 beste inzendingen voorgedragen door de mooiste stemmen uit de lage landen.

Elsa May Averill, Hanneke Las, Michaël Bloox en Pieter Genard zullen in De Nieuwe Liefde de beste zinnenprikkelende  verhalen voorlezen. Op dezelfde avond zullen dezelfde verhalen ook in de Beursschouwburg in Brussel worden verteld.

Voed je erotische fantasie en luister. Kom op 28 maart naar De Nieuwe Liefde en stem samen met onze zuiderburen voor het beste literaire erotische verhaal!

De mooiste verhalen zullen na de wedstrijd terug te luisteren zijn in een erotische geluidsinstallatie die Stichting Nieuwe Helden bouwt op festivals en andere plekken in Nederland en Vlaanderen in 2018 en 2019.

De host voor deze avond is Lucas de Man. En er zal livemuziek zijn van Kenji Monigue. Oftwel op alle fronten opwindend, mis het niet!

 


YES, PLEASE! HET RODE OOR
Normale prijs: €10
CJP, studenten- of stadspas: €7,50
Kaartje kopen

 

 

Deel dit evenement:

Elsa May Averill

Elsa May Averill is een actrice, schrijver en theatermaker; zij is half Belgische, half Amerikaanse. Ze woont en werkt in Nederland.

 Na een korte flirt met moderne dans is Averill de mime-opleiding gaan doen in Amsterdam. Deze heeft ze in 2006 afgerond. Sindsdien is ze aan het werk als actrice en schrijver in film en theater.

Averill heeft als actrice gewerkt met verschillende theaterreggiseurs in binnen en buitenland. Zoals Paul KoekJohan Simons, Simon Mc Burney, Sarah Ringoet, Miek Uittenhout,en anderen alsook haar eigen werk gemaakt. Ze heeft in verschillende films gespeeld van regisseurs zoals Ben Somboogaart, Eelko Ferwerda, Dries Meinema en nog vele anderen.

Averill heeft een korte film geschreven en is momenteel aan haar tweede bezig Anna, Adam & us. Ze schrijft met een grote fascinatie voor de mens versus de natuur. Momenteel is ze aan het schrijven aan de voorstelling My Videoland, die in het voorjaar 2016 in premiere zal gaan bij de Veenfabriek onder regie van Paul Koek.

Hanneke Last

Hanneke graduated in 2008 from the Academy of Dramatic Arts in Amsterdam. She played a variety of different theatre and musictheatre plays such as Intouchables, Bint, Onder de Groene Hemel, Hij gelooft in mij, LOS, De Gravin van Parma and her own musical theatreplay Date de Han. In many of those plays, Hanneke sings as well. Last december Hanneke could be seen on stage with Bloedbroeders, with Theater Rast. Hanneke also writes her own lyrics and was seen in various film and televisionproductions like Het Klokhuis, Mannenharten and Bloed, Zweet en Tranen. Hanneke also played the lead in Retour Uruzgan, a television serie for Dutch TV and was recently cast as Amy in Papadag.

Michaël Bloos

Michaël Bloos (1988 te Utrecht) studeerde in 2012 af aan de Arnhemse Toneelschool. Al voor de toneelschool was er een interesse die verder ging dan acteren alleen. De toneelschool gaf het startsein voor een acteur die speelt, initieert, regisseert en presenteert.

Spelen | Hij speelde onder meer in regie van Paul Koek bij de Veenfabriek met ao Reinout Bussemaker en Joep van der Geest . Met Lucas de Man bij Nieuwe Helden. Speelde verder samen met oa Helmert Woudenberg bij Frans Strijaards in Bouwmeester Solness; met Discordia en t Barre Land bij de Veere.

Maken | In 2014 maakte hij samen met Mirjam Koen de voorstelling ‘Cocteau‘ en regisseerde hij het in de prijzen gevallen ‘Op stal‘.   In 2013 richte hij samen met Eva Meijering Meijering&Bloos op waarin ze onder meer onder de vlag van het Compagnietheater hun eerste voorstelling TECHNOKRETS maakten,  die zeer positief door de pers

werd ontvangen, richtte hij in zijn afstudeer jaar OPKOMERS op.

Film | Met ‘Een dag in het jaar’ initieerde hij samen met Margot Schaap, Anne Gering en Vera Ketelaars zijn eerste lange speelfilm waar hij ook een van de hoofdpersonages vertolkt. In 2015 kwam de film uit, draaide ondermeer op het RFF, NFF en in Zuidkorea. En won daarnaast de zowel de Special Newcomer Award als de FIPRESCI Prize op het Manheimfilmfest in Duitsland.

Presenteren | Van 2007 tot 2011 presenteert hij meerder malen de Kunstbende Utrecht en de landelijke finale 2011 op het Westergas terrein in Amsterdam. Ook presenteerde hij de uitreiking van de Kinderpostzegel actie 2012 in het Ketelhuis te Amsterdam.

Leidinggeven | Michaël is coördinator voor Stichting Buitenkunst waar hij leiding geeft aan 30 professionele kunstenaars en meer dan 500 deelnemers.

Hij was projectleider DUIF voor Stichting Nieuwe Helden, voor het openingsbeeld op Festival De Basis voor de  Vrede van Utrecht.

Commissies | Hij neemt deel aan de commissie van de belangenvereniging voor acteurs ACT, is verbonden aan Nieuwe Helden en zat meermalen in de jury van de Kunstbende.

Docent | Sinds 2011 is Michaël Bloos als docent/regisseur werkzaam bij Stichting Buitenkunst. Waar hij jongeren en volwassenen regisseert en les geeft. Ook geeft hij op aanvraag workshops.

Pieter Genard

Pieter Genard volgde een acteeropleiding aan het Brusselse Conservatorium. Hij maakt sinds 1999 in uiteenlopende verbanden theater, soms alleen als acteur maar meestal als maker èn speler. Hij werkte voor Antigone, KVS, Het Paleis…, speelde in verscheidene voorstellingen van Braakland/ZheBilding (nu Het Nieuwstedelijk) en is sinds 2006 kernlid van het collectief Lazarus, waar hij meewerkte aan het merendeel van de voorstellingen. Hij deed tal van gastrollen in Vlaamse televisiereeksen en vertolkte een hoofdrol in de film Dagen zonder lief van Felix Van Groeningen. Verder heeft hij een uitgesproken liefde voor het geschreven woord en probeert die te laten doorklinken in alles wat hij maakt. In april is hij te zien in De wereld redden, een voorstelling die hij zelf schrijft en speelt, samen met zijn broer en muzikant Johannes.

 

 

Kaartje kopen