Debat over de rol van de media

Debat over de rol van de media

Stay West en de organisatie Dare to be Grey organiseren een debat over de rol van de media op donderdag 24 november om 19.00 uur in De Nieuwe Liefde. Met een aantal toonaangevende journalisten van verschillende mediakanalen wordt er, in interactie met de zaal, gedebatteerd over de eventuele polariserende werking van de media. Samen met het publiek wordt er ook teruggeblikt op 1 jaar Stay West.

Zwart-wit denken in de media. Doe je ook mee?
‘Rechtsextremistische groepering valt allochtone jongeren op straat aan en sommeert hen op te rotten naar hun eigen land.’ ‘Links radicalen vallen demonstranten Pegida aan.’

Bovenstaande uitspraken zouden zomaar een krantenkop in een willekeurige krant kunnen zijn. Verschillende media zetten groeperingen namelijk weg als vluchtelingknuffelaars of juist neonazi’s. De vraag die hierbij naar bovenkomt, is of de media een bepaalde bevolkingsgroep bedienen van de informatie die zij willen krijgen? Is het gerechtvaardigd voor de media om op een gekleurde manier nieuws te brengen of moet de nieuwsvoorziening altijd objectief zijn? En willen wij als luisteraars, kijkers en lezers een objectief verhaal of liever de gekleurde versie?

Programma van de avond
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Openingsspeech stadsdeelvoorzitter West Gerolf Bouwmeester en terugblik 1 jaar Stay West
19.40 uur: Opening dagvoorzitter: Martijn de Greve
19.50 uur: Presentatie Dare to be Grey en straatinterviews uit West
20.00 uur: Paneldebat met o.a. Bette Dam (onderzoeksjournalist en schreef eerder voor Vrij Nederland en de Volkskrant), Soukaina Belahnichi (redacteur De Nieuwe Maan), Wierd Duk (journalist Algemeen Dagblad en historicus), Marianne Zwagerman (columniste, schrijfster en media entrepreneur) en Dr. Emiel Martens (mediadocent UvA)
21.35 uur: Spoken Word door dichter/rapper Luan Buleshkaj
21.45 uur: Afsluiting (napraten en borrel in de foyer)

Aanmelding
Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een mail met vermelding van uw naam en organisatie naar n.el.hakim@amsterdam.nl. Aanmelden is verplicht.  Meer informatie is hier te vinden op!

Deel dit bericht: