Series

Naast losse programma’s organiseren we ook vaste series zoals dilemma’s onderzoeken in het Filosofisch Lab, ongedwongen genieten van poëzie op zondagmiddag en een wereld aan verborgen wijsheid ontdekken bij Vrouwenlogica.

Voor de series Filosofisch lab en De poëzie van… geldt als je voor vier programma’s in dezelfde serie een kaartje bestelt, krijg je er eentje gratis.
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De poëzie van ...

Poëzie in DNL, inmiddels een begrip.

Al vijf jaar lang staan in deze serie dichters, muziek en vertolkers centraal. Dit seizoen is het programma vernieuwd: elke maand zal een hoofdgast een dichter presenteren van wie hij houdt – een carte blanche voor de curator, die de middag samenstelt. Topmuzikanten, prachtig filmmateriaal en scherpe, geestige columns. Levendige middagen zonder plechtige voordrachten maar met echte, warme liefde voor de poëzie.

Het poëzieprogramma is elke tweede zondagmiddag van de maand van 16:00 uur tot 17:30 uur. Vooraf serveren we een Poëzieproeverij met kleine gerechten die passen bij de dichter van die dag. Na afloop is er borrel en boekentafel van Perdu.

De poezie van...

De poezie van

Bestel het  keuzeabonnement poëzie – bestel voor minstens 4 programma’s een kaartje en krijg 25% korting.

De poëzie van de zondagmiddag

Kijk op schrijvenonline.org voor andere leuke literaire activiteiten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Filosofisch Lab

Onderzoek je grote en kleine vragen.

Heeft eenzaamheid zin? Hoe ga ik om met m’n irritante collega? Waarom ben ik zo perfectionistisch?

In de workshop van het Filosofisch Lab onderzoek je in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers jouw eenvoudige of complexe vraag. Je doorbreekt je eigen denkpatronen en oefent een nieuwe manier van kijken naar dilemma’s uit je eigen leven. Denkoefeningen en schrijfopdrachten helpen afstand te nemen en brengen je bij de kern van het vraagstuk. Door de vraag te verhelderen, kom je tot een antwoord. Iedereen brengt een eigen kwestie in en gaat volgens de beproefde methode aan de slag. Onder leiding van ervaren filosofen Mita Visser en Kiki Verbeek.

Maandelijks op vrijdagmiddag 15 september | 13 oktober | 17 november | 12 januari | 9 februari | 9 maart | 6 april | 11 mei om 15:00 uur in de Bibliotheek.

 

Veel vragen? Vanaf vier kaartjes krijg je €5 korting. Bestel hier je keuzeabonnement.


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De Andere Lees!club

Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen. In de Andere Lees!club laat Lidewijde Paris zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt om zo het plezier van het lezen te vergroten.

Lidewijde bespreekt de literaire principes van de auteurs, de manier van vertellen en hoe er op effect wordt gespeeld. Of dat werkt, wordt met elkaar besproken. Het gaat dus niet om een gewone leesclub, maar om een college-achtige leesworkshop. Uiteraard kun je op elk moment vragen stellen en met Lidewijde of elkaar in discussie gaan. Je hoeft de boeken niet gelezen te hebben – de avond kan juist een uitnodiging zijn om te beginnen!

Wie is Lidewijde Paris?

Lidewijde Paris startte eind 2016 De Lees!ambassade met de publicatie van haar boek Hoe lees ik?. Na vijfentwintig jaar in het boekenvak als boekverkoper, interviewer, redacteur en uitgever keert ze terug naar haar passie: lezers op een onderhoudende en toegankelijke manier enthousiast maken voor literair lezen. Niet alleen lezen om het verhaal, maar ook op zoek naar de stille signalen en het verhaal tussen de regels. Na haar werk als recensent voor Opium Radio en haar keuzes van literair verhalen voor Vrij Nederland brengt ze nu haar ervaringen van De Literatuurfabriek, die ze al negen jaar met Frank van Doeselaar runt in Middelburg, naar Amsterdam in een speciale vorm.

3 oktober 2017 – Ons soort mensen & Alleen met de goden

21 november 2017 – Boeken worden nog bekend gemaakt

 

DNL Denktank

Journaliste Myrthe Hilkens onderzoekt een actuele en complexe kwestie met een wisselende selectie uit de vaste DNL-denktank: interessante denkers en opiniemakers, aangevuld met een expert in het betreffende onderwerp.

We verkennen hedendaagse hete hangijzers: dilemma’s waar je niet meteen weet wat goed of waar is, omdat verschillende waarden botsen, idealisme en realisme wrijven, omdat ze complex zijn en om nuance vragen.

Wat doet migratie met de Nederlandse economie?

Is een burn-out de schuld van de werkgever of werknemer?

Een indianentooi als accessoire tijdens het Eurovisie Songfestival, is dat ok?

DNL Denktank helpt! 

De vraagstukken worden van alle relevante kanten belicht en samen met het publiek onderzoeken we hoe verschillende standpunten terug te leiden zijn tot dieper liggende waarden, emoties of wereldbeelden. Het onderwerp is enkele weken van tevoren bekend.

Dit programma is ontwikkeld door Herman Meijer.

DATA:

maandag 11 september 2017 | maandag 23 oktober 2017 maandag 20 november 2017 maandag 18 december 2017

maandag 19 februari 2018 | maandag 12 maart 2018 | maandag 9 april 2018

UP! Een nieuwe kijk op ouder worden

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur.

maandag 9 oktober: In verbinding | maandag 13 november: In beweging | maandag 11 december: In memoriam