Bloeiklas #1: Hoe dankbaarheid je leven verandert

Bloeiklas #1: Hoe dankbaarheid je leven verandert

Rupsjes-nooit-genoeg, rustelozen en perfectionisten, welkom!

Volgens het idee van zelfontplooiing zijn we nooit helemaal af. Er zijn altijd kansen om te groeien, en daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we niet goed genoeg zijn. We voelen ons gejaagd, gestrest en ontevreden. Waarom moet het altijd meer, beter, gaver, sneller? Zo’n ontevreden houding bedreigt ons geluk. Wat ons daarbij kan helpen is: dankbaar zijn.

Kwetsbaarheidsprofessor Brené Brown laat in haar onderzoek zien dat het ‘beoefenen van dankbaarheid’ ons empathischer en vriendelijker maakt. Dankbaarheid is erkennen dat de goede dingen in het leven ons gegeven zijn. Dat relativeert en kan rust geven. Maar hoe geef je dankbaarheid vorm als je je eigen ‘zelf’ ontplooit? Kom oefenen tijdens deze avond en ervaar hoe dankbaarheid je een optimistischere kijk op het leven kan geven.

Dit is een Bloeiklas van De Kwekerij: een persoonlijke en ontregelende broedplaats, met groepen van maximaal 20 personen. We delen onze persoonlijke ervaringen, bieden creatieve oefeningen en gebruiken filosofische, sociologische, psychologische en religieuze bronnen. Deze interactieve avond wordt verzorgd door kwekers uit de doelgroep, dit zijn studenten en twintigers met een zachte grens tot 35 jaar.

Bekijk hier de hele serie.

Dit programma is uitverkocht
Kijk op Ticketswap.nl voor kaartjes of meld je op de dag zelf aan voor de wachtlijst .
Deel dit evenement: