HetRodeOor:Finale2021

zo 10 okt
20:00
Normale prijs
€13
Kortingsprijs
€11,50
Kaartje kopen

Het beste erotische verhaal van de Lage Landen

De meest sexy schrijfwedstrijd van Vlaanderen en Nederland is terug met een jubileumeditie! Dit jaar organiseren we voor de 5de keer Het Rode Oor, onze jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.

In het voorjaar selecteerde een vakkundige jury uit meer dan 200 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen 8 erotische kortverhalen die meedingen naar Het Rode Oor 2021. In De Nieuwe Liefde in Amsterdam en Zuiderpershuis in Antwerpen organiseren we vanavond een wervelende simultaanfinale vol erotiek en live muziek. Theatermaker Lucas De Man is de vaste gastheer van de finale in Amsterdam en de 8 verhalen worden voorgelezen door de mooiste stemmen van de Lage Landen. Het publiek in beide steden kiest de uiteindelijke winnaar van deze lustrumeditie.

De winnaar krijgt Het Rode Oor en een geldprijs van €350. Alle finalisten krijgen feedback van de jury en de 8 beste verhalen worden gepubliceerd en krijgen een podcastversie. Dit jaar reiken we ook voor het eerst ook Het Rode Oortje uit: een eervolle vermelding van de jury.

Jury

De jury van Het Rode Oor 2021 bestaat uit Eva Berghmans (journalist bij De Standaard en finalist van Het Rode Oor 2020), Elsbeth Etty (literair criticus, columniste en voormalig bijzonder hoogleraar literaire kritiek), Hind Fraihi (onderzoeksjournalist), Abdelkader Benali (auteur) en Tobi Lakmaker (auteur).

Ga voor meer informatie over Het Rode Oor naar deburen.eu/hetrodeoor. De invulling van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde. Het Rode Oor is onderdeel van het project Yes, please!, een initiatief van Stichting Nieuwe Helden.