Leestips voor de Kinderboekenweek

De kinderboekenweek komt er weer aan! Van 2 t/m 13 oktober is het zover. Zie je door alle nieuwe kinderboeken het bos niet meer? Wij hebben een lijstje gemaakt met boekentips.

De vuurzeevlieg en andere dierenverhalen (verhalen 8+) Toon Tellegen en Carl Cneut De dierenverhalen van Toon Tellegen zijn alom bekend: bij hem kan vuurvliegje veranderen in de vuurzeevlieg, kunnen de steeltjes op het hoofd van de giraf besluiten dat ze heel goed zonder Giraf verder kunnen en komt de bizon tot zijn grote schrik op een dag zomaar zichzelf tegen.

Hee daar mijn twee voeten (poëzie 9+) Joke van Leeuwen Een verrassende verzameling versjes zoals alleen Joke van Leeuwen ze schrijven kan. Poëzie over een kwellig geestje, een man die eens een land begon, een gordeldier onder je bed en nog veel meer.

De boer en de dierenarts (prentenboek 3+) Pim Lammers en Milja Praagman Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, wil de koe scheren en probeert de kip te melken. De dieren maken zich zorgen. De boer is er niet met zijn hoofd bij. Hij is verliefd op de dierenarts! Maar dat durft hij niet goed te zeggen, hij is te verlegen. Gelukkig bedenken de dieren een plan.

Idje wil niet naar de kapper (prentenboek 6+) Michael Middelkoop en Lisa van Winsen De eigenwijze Idje wil niet naar de kapper omdat hij zijn grote bos krullen niet kwijt wil raken. Het ziet er namelijk niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens hartstikke handig! Hij kan namelijk allemaal dingen met zijn haar die niemand anders kan, zoals vieze groente verstoppen of figuurtjes maken.