Bas Haring en de economie #3: Geld en andere lessen

Bas Haring en de economie #3: Geld en andere lessen

 Wat is geld en waar komt het vandaan? Kan de boel volledig instorten? Wat vindt Bas nou echt van economie?

Economie is overal en beïnvloedt ons dagelijkse leven. Maar wat weten we nou eigenlijk van economische zaken als prijzen, rente, marktwerking, groei en recessies. Bijzonder hoogleraar “publiek begrip van de wetenschap” en filosoof Bas Haring liep zelf rond met deze vraag en besloot zich te verdiepen in het vakgebied van de economie. In drie hoorcolleges deelt hij zijn zoektocht en ontdekkingen. De hoorcolleges zijn als reeks of afzonderlijk van elkaar te bezoeken.

In deze derde en laatste aflevering bespreekt Bas Haring geld, ingewikkelde financiële “producten” en een aantal algemene lessen van het vakgebied economie. Hij beantwoordt vele vragen met heldere voorbeelden. Vanuit verschillende perspectieven en met humor maakt hij complexe materie voor de toehoorder inzichtelijk en schuwt hij niet zijn eigen mening te geven.

Bas Haring is hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden en een veelgelezen auteur. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken. Zijn debuut ‘Kaas en de Evolutietheorie’ won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka! prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Bovendien presenteerde hij het populair filosofische televisieprogramma ‘Stof’ dat door de RVU uitgezonden werd. Zijn meest recente boek is ‘Waarom cola duurder is dan melk’ (2016). Bij Home Academy verschenen eerder van hem de hoorcolleges ‘De evolutietheorie’ en ‘Het bewustzijn’.

Kijk voor meer informatie op www.basharing.com

Bekijk de hele serie hier


Bas Haring en de economie #3: Geld en andere lessen
Normale prijs: €12,50
CJP, studenten- of stadspas: €10
Kaartje kopen

Inclusief één consumptie in de pauze.

 

 

Deel dit evenement:
Kaartje kopen