Café De Nieuwe Liefde

Café De Nieuwe Liefde

In het allerlaatste Café De Nieuwe Liefde gaat Daphne Bunskoek in gesprek met schrijver Bart Chabot, acteur en initiatiefnemer van The Buddy Project Dennis Overeem en journalist Ronit Palache. Met een column van Bert Keizer en livemuziek van Laura Tèm. De bar is open vanaf 17:30 uur en aansluitend kun je blijven eten. Chef Marc kookt biologisch en passend bij het seizoen, voor €15 inclusief het eerste drankje. Bekijk het menu.

Lees onder de afbeelding meer over de gasten. Vanaf januari presenteert Daphne Bunskoek een nieuwe talkshow in de Rode Hoed. Houd hun website in de gaten voor meer informatie.

program.info.closed.title
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Gasten

Gasten worden zodra bekend hier geplaatst.GastenCollage
V.l.n.r. Bart Chabot ©Anton Corbijn, Dennis Overeem, Ronit Palache ©Thomas Slijper, Laura Tèm

Bart Chabot

Foto door Anton Corbijn

Foto door Anton Corbijn

Het is ons een eer u te mogen aankondigen voor het allerlaatste Café DNL: Bart Chabot met zijn nieuwe roman Easy Street. Het boek is net als Bart zelf speels en oergeestig en een duistere pageturner van jewelste.

Dennis Overeem

Dennis en FilmDennis Overeem wilde ‘iets doen’ en werd initiatiefnemer van het prachtige Buddy Filmproject. Samen met bekende Nederlandse acteurs als Susan Visser, Tygo Gernandt en Kim Lian van der Meij wordt er gewerkt aan de film Welkom dan maar, die uitkomt op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een komedie die voor een belangrijk deel gemaakt wordt door gevluchte filmmakers en acteurs. Het moet een vrolijke film worden, want daar zijn ze aan toe: werken en een beetje lachen.

Meer informatie vind je hier of volg het project op Facebook.

Ronit Palache

ronit en boek

Foto door Thomas Slijper

Ronit Palache heeft een geweldig en bejubeld boek geschreven: Ontroerende onzin, over hoe het is om Joods te zijn in Nederland. Over het er al dan niet bijhoren, over wel of geen God, over samenklitten, regeltjes, uitverkoren zijn en antisemistisme. Een compleet portret aan de hand van 100 gesprekken, over een niet per se onverdeeld positieve aangelegenheid: Jood zijn. De Volkskrant recenseerde de bundel met ****. Palache is journalist en werkt als hoofd publiciteit en rechtenmanager bij de literaire uitgeverij Prometheus. Samen met Volkskrant-journaliste Corine Koole interviewt ze maandelijks onbekende mensen voor het programma Onbekend bemind in de Rode Hoed, waar Het Parool een vaste serie van gemaakt heeft. Ook schrijft ze wekelijks in het Nieuw Israëlitisch Weekblad.

Muziek door Laura Tèm

Laura Tèm zingt vanavond drie prachtige Zuid-Amerikaanse liedjes uit haar muziekprogramma Yo no canto por cantar onder begeleiding van gitarist Daniel de Moraes. In dit muziekprogramma brengt Laura een eerbetoon aan de grote Argentijnse volkszangeres Mercedes Sosa, die de stem van het volk vertegenwoordigde tijdens de dictaturen in Zuid-Amerika. Tèm komt uit Tilburg en studeerde in 2011 af aan de afdeling Kleinkunst van het Antwerpse Koninklijk Conservatorium. Ze speelde en zong ze in meerdere producties in Nederland en België, onder andere bij Het Zuidelijk Toneel, HETPALEIS en De Tijd.