Café De Nieuwe Liefde

Stephan Sanders in gesprek met Robert Vuijsje (Alleen maar nette mensen), Eva Rovers, biograaf van Boudewijn Büch en Amsterdamse straatfotograaf Maarten van der Kamp, de nieuwe Ed van der Elsken. Met een column van Bert Keizer en livemuziek van Rita Zipora. De bar is open vanaf 17:30 uur en aansluitend kun je blijven eten. Bestel je kaarten hier. Chef Marc kookt biologisch en passend bij het seizoen, voor €15 inclusief het eerste drankje. Bekijk het menu.

Lees onder de afbeelding meer over de gasten. Het volgende café is op vrijdag 16 december.

program.info.closed.title
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Gasten

In dit Café: Robert Vuijsje, Eva Rover, Maarten van der Kamp, een column van Bert Keizer en livemuziek van Rita Zipora.
GastenCollage

Bewaren

Bewaren

Robert Vuijsje

Foto door Brigitte KrooneRobert Vuijsje, bekend van het veelvoudig bekroonde debuut Alleen maar nette mensen, hield op 26 oktober de Anton de Kom-lezing. Deze jaarlijkse lezing vraagt aandacht voor de strijd tegen intolerantie en discriminatie in heden en verleden, de geschiedenis van minderheidsgroepen en hun positie binnen de Nederlandse samenleving. In november verschijnt Alleen maar nette mensen vieren Sinterklaas, waarin de personages uit zijn eerdere boek moeten besluiten hoe ze dit jaar Sinterklaas gaan vieren. Met alle actuele dilemma’s van dien.Bewaren

Bewaren

Eva Rovers

Rovers, Eva - Wildt Imaging rechtenvrijBiograaf Eva Rovers kreeg exclusief inzage in Boudewijn Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto’s en dagboeken. Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen en wist met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek. Eva Rovers schreef eerder De eeuwigheid verzameld, de veelgeprezen biografie van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller. Hiervoor ontving zij onder meer de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs.

Bewaren

Maarten van der Kamp

MaartenCollageDe jonge Amsterdamse straatfotograaf Maarten van der Kamp, de nieuwe Ed van der Elsken, is een van de laatste bohémiens van onze tijd. Acht uur per dag loopt hij over straat. Met zijn analoge Leica legt hij Amsterdam op rauwe manier vast, met als resultaat een tijdsbeeld dat even smerig als wonderschoon is. De drukte aan toeristen, fastfood, verliefde stelletjes, een kat die langs de menigte glipt – ze vormen een tijdcapsule die de stad toont zoals die nu is, in al haar verbluffende verscheidenheid. Daarom moest dit fotoboek, De Amsterdammers, er simpelweg komen.

Bewaren

Column door Bert Keizer

Foto Rapha‘l Drent

Door Rapha‘l Drent.

De huiscolumnist van Café De Nieuwe Liefde: filosoof en verpleeghuisarts Bert Keizer.

Bewaren

Bewaren

Muziek door Rita Zipora

Rita Zipora zingt en schrijft Nederlandstalige electropop. Ze bracht in 2014 haar debuutalbum uit, speelde op Noorderslag, DWDD en haar single Wasem was te horen in de 3FM playlist.  “Heldere zang en onderaards grommende electronica, [..] je gelooft haar en vreest haar in gelijke delen” – NRC Handelsblad ****