Café De Nieuwe Liefde

Café De Nieuwe Liefde

Daphne Bunskoek in gesprek met schrijver Nicolien Mizee, regisseur Coco Schrijber en acteur Lowie van Oers over actualiteit, kunst en cultuur, afgewisseld met een column van Ellen Deckwitz en livemuziek van Meral Polat en Remco Sietsma. De bar is open vanaf 17:30 uur en aansluitend kun je blijven eten. Chef Marc kookt biologisch en passend bij het seizoen, voor €15 inclusief het eerste drankje. Bekijk het menu.

Benieuwd naar de volgende Café’s? vrijdag 18 november | vrijdag 16 december

Meer over de gasten lees je onder de foto.

Dit programma is afgelast
Klik hier als je al een kaartje had gekocht. Dan storten we het bedrag terug op je rekening.
Deel dit evenement:

Gasten

In dit café: schrijver Nicolien Mizee, regisseur Coco Schrijber en acteur Lowie van Oers, column door Ellen Deckwitz en muziek door Meral Polat en Remco Sietsma.

Alle gasten 161014
Nicolien Mizee, Coco Schrijber, Lowie van Oers ©Menno van der Meulen, Ellen Deckwitz ©Merlijn Doomernik, Meral Polat en Remco Sietsma.

Bewaren

Nicolien Mizee

Nicolien MizeeMaak kennis met een van de leukste en beste schrijvers van Nederland: Nicolien Mizee. Met haar boek De halfbroer stond zij voor de tweede keer op de longlist voor de Libris Literatuurprijs en de shortlist van de Opzij Literatuurprijs. Het boek werd unaniem lovend met 4**** ontvangen en Trouw noemde het ‘een juweeltje van schrijfkunst’. Vervolgens schreef ze een kinderboek: De wereld van Wollebrandt.

 

 

Bewaren

Coco Schrijber

Coco SchrijberDocumentairemaker en schrijver Coco Schrijber maakte de film How to meet a mermaid, waarin ze via de levens van drie mensen onderzoekt of redenen om te leven sterker zijn dan om er een einde aan te maken. De zee neemt de vorm aan die de drie hoofdpersonen en hun achtergebleven geliefden erin zien. Voor de surfer Miguel biedt de oceaan via een gevaarlijke reis een kans op een beter leven in de Verenigde Staten. Voor boekhouder en duikinstructeur Lex, Coco’s broer, is de zee de plek waar het geraas in zijn hoofd eindelijk tot stilte wordt gemaand – tot hij op een dag besloot beneden in de Rode Zee te blijven. De Engelse Rebecca werkte als kinderjuf aan boord van een cruiseschip. Haar dood is een ‘incident’ dat door de cruise-industrie wordt weggemoffeld. Wat haar bewoog weten we niet: was het moord, vrije wil, een ongeluk? De zee is ook een ‘personage’, ongrijpbaar en van gedaante veranderlijk wanneer zij maar wil. Coco Schrijber staat bekend om haar visueel sterke films, die onderwerpen tackelen vanuit onverwachtse hoek. Haar documentaire Bloody Mondays & Strawberry Pies over tijd en verveling won 6 internationale prijzen, het Gouden Kalf en was de officiële Oscar-inzending 2008.

Bewaren

Lowie van Oers

Lowie van Oers fotograaf Menno van der MeulenActeur Lowie van Oers werd op zijn achtste tweede van Nederland met schaken, studeerde op zijn achttiende een jaar lang natuur- en wiskunde en begon op zijn twintigste aan de Arnhemse toneelschool, waar hij in 2012 afstudeerde. In zijn toneelstuk Turing brengt hij een ode aan de man die op zijn vierentwintigste het grootste probleem uit de wiskunde oploste en met zijn turingmachine het begin van de computer inluidde. Een lofdicht aan de wiskunde zelf, de abstractie en de logische redenering. Want zoals elke wiskundige weet, ligt de waarheid altijd nog één laag dieper. De Volkskrant schreef over het stuk: ‘Lowie van Oers brengt de dichter en de denker in Turing prachtig samen’.

Bewaren

Column: Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz fotograaf Merlijn DoomernikEllen Deckwitz is een van de belangrijkste hedendaagse jonge dichters. Ze was Nederlands Kampioen Poetry Slam in 2009 en won met De steen vreest mij de C. Buddingh’-Prijs voor het beste poëziedebuut. Ze is een geziene gast op festivals als Lowlands, de Nacht van de Poëzie en Saint Amour en draagt haar werk regelmatig voor op televisie, bijvoorbeeld bij Man Bijt Hond en DWDD. Ze heeft een wisselcolumn met Marcel van Roosmalen in NRC en vanavond deelt ze haar column in het Café.

Bewaren

Muziek: Meral Polat & Remco Sietsma

Actrice en zangeres Meral Polat is terug in ons Café, samen met een van de beste trekzakspelers van Europa, Remco Sietsma.