De Andere Lees!club: Atwoods Dienstmaagd, het vervolg!

Het verhaal van de dienstmaagd x De Testamenten

De Andere Lees!club: Atwoods Dienstmaagd, het vervolg!

 

Na het succes van de nieuwe opzet dit voorjaar gaat De Andere Lees!club op dezelfde weg verder. Naast een klassieker bespreekt Lidewijde Paris een actuele roman die met een literair thema eraan is verbonden.

Uitgangspunt bij De Andere Lees!club is steeds ‘Hoe werkt literatuur?’ en dat in de breedst mogelijk zin van het woord. Waarom werden deze romans klassiek? Benaderen schrijvers bepaalde thema’s nu anders? En zo ja: hoe anders én waarom? Hoe werd én hoe word ik als lezer meegesleept? Waar gaat het boek eigenlijk écht over? Voorgrond- en achtergrondverhaal. Wat zijn de literaire technieken waarmee de schrijver zijn spel speelt?

In een gesprek met de zaal loopt Lidewijde Paris deze vragen af. Het is niet noodzakelijk de romans gelezen te hebben, maar het maakt de middag natuurlijk wel interessanter.

In de laatste editie van De Andere Lees!club dit najaar kijken we naar de altijd populaire boeken van Margaret Atwood. Je kunt de tv niet aanzetten of naar Netflix kijken of er is een aankondiging van een van de tv-verfilmingen van Margaret Atwoods romans. Het verhaal van de dienstmaagd, haar ‘speculatieve’ toekomstroman uit 1984, over een strenge geloofsgemeenschap waar de vrouwen die kinderen kunnen krijgen zich dienstbaar moeten maken aan echtparen die geen kinderen kunnen krijgen. Een luguber verhaal waarbij alle beschreven details ooit ergens in de tijd of in de wereld al eens waren gebeurd. Hoe het met de hoofdpersoon Vanfred (Offred in het Engels) afloopt, is onzeker. In september verschijnt er een vervolg waarin Atwood – zo heeft ze beloofd – alle vragen zal beantwoorden die men over het boek heeft, namelijk De Testamenten.

Kortom: Atwoods Dienstmaagd, toekomstromans en het vervolg!

De andere programma’s uit de series vinden plaats op 8 september (Het Grote Familieverhaal), 6 oktober (Hoe vertel je het onvertelbare?) en 10 november (Liefdesperikelen & Taboes). Naar alle vier gaan en korting krijgen? Koop een passepartout voor maar 44 euro ipv 52 euro!


De Andere Lees!club: Atwoods Dienstmaagd, het vervolg!
Normale prijs: €13
CJP, studenten- of stadspas: €10.5
Kaartje kopen
Deel dit evenement:

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris startte eind 2016 De Lees!ambassade met de publicatie van haar boek Hoe lees ik?. Na vijfentwintig jaar in het boekenvak als boekverkoper, interviewer, redacteur en uitgever keert ze terug naar haar passie: lezers op een onderhoudende en toegankelijke manier enthousiast maken voor literair lezen. Niet alleen lezen om het verhaal, maar ook op zoek naar de stille signalen en het verhaal tussen de regels. Na haar werk als recensent voor Opium Radio en haar keuzes van literair verhalen voor Vrij Nederland brengt ze nu haar ervaringen van De Literatuurfabriek, die ze al negen jaar met Frank van Doeselaar runt in Middelburg, naar Amsterdam in een speciale vorm.

Kaartje kopen