De Avond van het Liefdesverdriet

De Avond van het Liefdesverdriet

Liefdesverdriet. Waar de één het op een woest drinken, nachtbraken en Tinderen zet, springt de ander op de fiets om de wilde natuur in te trekken. Anderen kruipen van ellende zo diep mogelijk weg van de wereld of proberen temidden van het droeve circus van pijn, ellende en ongeloof juist te zoeken naar betekenis en troost

Twee mannen, Jan Drost en Jeroen van Bergeijk, schreven dit jaar een boek over hun gebroken hart. Drost doet dat in Als de liefde voorbij is als filosoof, zoekend naar steun en troost in filosofie, muziek, films en literatuur. Van Bergeijk fietste naar Santiago de Compostela en schreef in Liefde, lijden, lossen over wat er onderweg met hem gebeurde. Alma Mathijsen houdt een column over hoe zij tegen liefdesverdriet aankijkt.

Deze ervaringsdeskundigen én jijzelf gaan tijdens de Avond van het Liefdesverdriet het fenomeen liefdesverdriet te lijf. Met alles erop en eraan: lezingen, gesprekken, filmfragmenten, de 5 fasen van rouw en muziek voor een gebroken hart. Huil mee met schrijnende voorbeelden, duik weg voor confronterende vragen, lach om de oh zo herkenbare anekdotes en ga naar huis met een hart onder de riem en inzichten die op lange termijn bruikbaar zijn.

De presentatie van de avond is in handen van Hadassah de Boer

Dit programma is afgelast
Klik hier als je al een kaartje had gekocht. Dan storten we het bedrag terug op je rekening.
Deel dit evenement:

Over Jan Drost

Jan Drost (1975) is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij treedt op met het muzikale theatercollege Plato Was Een Spice Girl en is verbonden aan The School of Life. Hij schrijft voor verschillende media, waaronder NRC Handelsblad, Trouw, de Volkskrant en Filosofie Magazine. Eerder verscheen van hem Het romantisch misverstand (2011) en Denken helpt (2015).

 

 

 

 

 

 

 

Over Jeroen van Bergeijk

Jeroen van Bergeijk (1965) is journalist, schrijver en oprichter van uitgeverij Fosfor. Van Bergeijk schreef onder Mijn Mercedes is niet te koop (2006) en Goudkoorts (2011). Zijn boeken verschenen in vertaling in Duitslang, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Bekijk het interview met Jeroen bij VPRO.

 

 

 

 

 

 

Over Hadassah de Boer

Hadassah de Boer begon haar carrière bij de Amsterdamse omroep AT5 waar ze werkte als verslaggever, presentatrice en eindredacteur. Ook was ze één van de bedenkers van succesvolle programma’s als Kort Amsterdams en De Zwoele Stad. Na AT5 was Hadassah o.a te zien in de RTL4 talkshow Met Man en Macht (eindredactie en presentatie), bij De Wereldomroep (presentatie Studio NL) en bij de NPS (de huidige NTR).

 

 

 

 

 

 

Over Alma Mathijsen

Alma Mathijsen begon met schrijven voor de jongerenwebsite spunk.nl en was de helft van het duo Fanny & Alma in Het Parool.  Ze is schrijver van zes toneelstukken, een verhalenbundel en drie boeken: Alles is Carmen en De grote goede dingen en het pas verschenen Vergeet de meisjes, een onheilspellende roman waarin twee vrouwen besluiten zich aan de wereld te onttrekken.

 

 

 

 

 

 

 

Luister naar De Avond van het Liefdesverdriet - Spotify Playlist