De man op de snijtafel #2: zijn piemel

De betekenis van de Fallus

De man op de snijtafel #2: zijn piemel

In het tweeluik Man op de Snijtafel reflecteren verschillende mannen op de positie van de moderne man. Statistisch gaat het met jongens en mannen niet heel florissant. Ze gaan eerder dood dan vrouwen. Plegen vaker zelfmoord.  Jongens stoppen vaker dan meisjes vroegtijdig met school. Die school is bovendien ‘gefeminiseerd’, lezen we. Al die jongens worden daar onderwezen door alleen maar vrouwen. Qua opleidingsniveau worden ze inmiddels ook voorbijgestreefd door meisjes en jonge vrouwen.

Jongens en mannen kampen vaker dan meisjes en vrouwen met verslavingsproblematiek. En dan gaan minderheden en vrouwen ondertussen stevig door met emanciperen en terug praten. Grab them by the pussy is niet ‘grappig’ meer, ook niet in de sportkantine. En de hashtag #MeToo veroorzaakte in de hele Westerse wereld een nieuw gesprek over macht, seks en misbruik. Waar de ene man zijn toevlucht zoekt in ‘safe spaces’ en al theedrinkend met andere mannen praat over een nieuwe mannelijkheid, kiest de ander voor krachtdansen en vuurweekenden.

De man lijkt, kortom, bezig met een herdefiniëring van wat het betekent om man te zijn. In De Nieuwe Liefde zoomen we zonder regels in op die zoektocht. Boze mannen, vertwijfelde mannen, ongeruste mannen, mannen-mannen: we wandelen aan de hand van voordrachten, columns en beeld door een waaier van meningen, vergezichten en statements.

Deze avond, deel 2 van dit tweeluik, ligt de piemel op de Snijtafel. De piemel als symbool van mannelijke seksualiteit. Hoe heeft vrouwenemancipatie invloed op de definitie van die seksualiteit? Hoe beïnvloedt #metoo mannen in hun seksueel denken en handelen? Waarom vinden veel mannen het zo lastig om kwetsbaar te zijn? Of is dat een vraag die alleen een vrouw zou stellen? Wat nou als je als man van ‘zachte’ seks houdt en vrouwen in vrouwenbladen praten over ‘geen geneuzel, neuken’ praten?

Gasten volgen zeer binnenkort

 


De man op de snijtafel #2: zijn piemel
Normale prijs: €13
CJP, studenten- of stadspas: €10,50
Kaartje kopen

Deel dit evenement:
Kaartje kopen