Begin van de herfst – Dienst voor ongelovigen

Begin van de herfst – Dienst voor ongelovigen
_MG_7690Maartje HR 1

Maartje Meijer

Elk seizoen organiseert actrice en theatermaakster Ricky Koole met een groep betrokkenen belangeloos een ‘dienst voor ongelovigen’. Met een inspirerende preek door een bekende spreker –
eerder waren onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Boris van der Ham, Arjen Lubach en Désanne van Brederode te gast. Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra.

Hassnae Bouazza

Hassnae Bouazza

De toespraak wordt gehouden door Hassnae Bouazza: journalist, columnist, vertaler en programmamaker. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde in Utrecht en na haar afstuderen een jaar Franse literatuur aan diezelfde universiteit. Haar duidelijke eigen mening verkondigt ze in verschillende media: ze schrijft over de Arabische wereld voor Vrij Nederland, NRC en De Volkskrant en online voor Frontaal Naakt en de Wereldomroep. Ook beoordeelt ze boeken voor het Letterenfonds, regisseerde ze de documentaireserie Seks en de Zonde en heeft ze haar eigen online glossy Aicha Qandisha.

Ricky Koole door Liselore Chevalier.jpg

Ricky Koole door Liselore Chevalier

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: ‘Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar het gaat uiteindelijk altijd over God, over het geloof, of over de oplossing vinden in het hiernamaals. En aangezien ik niet geloof of, als ik geloof, dan in alles, vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles waar ik in geloof. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovigen naar hartenlust kunt meezingen. En ook gelovigen kunnen dat volgens mij prima.’

Kom je naar ieder Begin van het Seizoen? Dan krijg je één van de vier kaartjes gratis. Koop hier de serie.

woensdag 21 december 2016 – Begin van de winter

dinsdag 21 maart 2017 – Begin van de lente

woensdag 21 juni – Begin van de zomer

Inloopmaaltijd

Wil je niet haasten, maar wel wat eten voor de dienst? Vanaf 18:00 uur kun je bij ons binnen lopen en serveren we voor €15 een aanschuifmaaltijd. Chef Marc Schoorl kookt biologisch en passend bij het seizoen. Ook de wijn is biologisch, de koffie fair-trade.

  • pompoensoep met paddenstoelen met brood
  • salade met maïs, paprika en flageoletbonen
  • pasta met groenten en saus van tomaat
  • water en sap krijg je van ons

Meer over eten in De Nieuwe Liefde lees je hier.ewaren

Bewaren

Bewaren

program.info.closed.title
program.info.closed.description
Deel dit evenement: