Nacht van de Arabische Literatuur

Nacht van de Arabische Literatuur

De eerste 50 kaartkopers kunnen een early bird kaartje van €12,50 per stuk kopen. 

Dompel je een avond lang onder in dit Arabische cultuurfestival vol beats, bites, debat, film, jonge schrijvers, columnisten en denkers. 

El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur, organiseert op zaterdag 24 november 2018 de derde editie van de Nacht van de Arabische Literatuur: een jong, kleurrijk en stimulerend literair-cultureel festival in hartje Amsterdam.

Tijdens deze avond wordt De Nieuwe Liefde volledig omgetoverd tot een Arabisch festival met heerlijk eten, verhalenvertellers, debat, film, muziek en een Arabische souk.

Centraal staan de kracht van het woord en de verbinding van culturen. Jonge schrijvers, denkers, columnisten, journalisten, opiniemakers, uitgevers, en kunst- en cultuurliefhebbers uit Nederland en Midden-Oosten correspondenten ontmoeten en inspireren elkaar vanavond.

Vanavond vindt ook de uitreiking van de 26e El Hizjra Literatuurprijs voor jong en kleurrijk schrijftalent plaats. El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar mensen elkaar vinden in hun belangstelling voor de Arabische literatuur, kunst en cultuur en de schoonheid hiervan.

Het programma wordt in de loop van de komende weken bekend gemaakt.

 

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong, bi-cultureel schrijftalent. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Mustafa Stitou, Murat Isik, Lamia Mokaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.


Nacht van de Arabische Literatuur
Normale prijs: €15
CJP, studenten- of stadspas: €12,50
Kaartje kopen

Inclusief één consumptie in de pauze.

Deel dit evenement:
Kaartje kopen