Open Monumentendag

Kom ons prachtige pand en haar geschiedenis ontdekken

Open Monumentendag

 

  • Zaterdag 14 september van 10 u. tot 17 u.
  • Zondag 15 september van 10 u. tot 17 u.

Open Monumentendag in De Nieuwe Liefde, kom dat zien!

Elk jaar tijdens het tweede weekend van september, op zaterdag én zondag, openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor het publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

In 2019 is het thema Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor ontspanning en vermaak?

De Nieuwe Liefde stelt haar deuren open op zaterdag 14 september en zondag 15 september, beide dagen van 10 u. tot 17 u. Het gebouw, oorspronkelijk in 1904 gebouwd als pakhuis voor wijn, naar ontwerp van de architect L.J. Neumeyer, is een van de eerste gebouwen in Nederland van gewapend beton.

Nieuwsgierig naar ons pand? Tijdens het weekend zullen er rondleidingen plaatsvinden, waarbij je je ter plekke kan aansluiten. Daarnaast hebben we een mooi, gratis toegankelijk programma voor jullie in petto.

 

ACTIVITEITEN

De Nieuwe Liefde zal zich vanaf het nieuwe seizoen profileren als een Huis voor Taal, in de ruimste zin van het woord. Hoe ontwikkelt taal zich, hoe gedraagt zij zich en welke uitingen zien we er allemaal van terug, literair of anders? Om je ook tijdens Open Monumentendag te laten proeven van onze programmering, hebben we enkele activiteiten voor je klaarstaan.

 

Haiku Workshop

  • 11 – 12 u. (Bibliotheek)
  • Zaterdag & Zondag

Voor poëzie-enthousiasten en nieuwsgierige lezers

Wie heeft er niet al eens een keertje proberen dichten? En daarbij gevloekt op het rijmvers? Over zoiets hoef je je geen zorgen te maken bij het haiku gedicht, een kort, niet-rijmend gedicht in oud Japanse stijl. Ontdek onder begeleiding van workshopleider Robin Kerkhof in een uurtje wat een haiku kan zijn, en ga er zelf mee aan de slag!

Let op: plaatsen zijn beperkt voor deze workshop, dus het is fijn als je je even aanmeldt via amarens.vanbekkum@amerpodia.nl.

 

Voorleessessie: Michael Middelkoop Idje wil niet naar de kapper

  • 14 – 15 u. (Kleine Zaal)
  • Zaterdag & Zondag

Voorleessessie geschikt voor kinderen én ouders die op zoek zijn naar gezelligheid en verhaaltjestijd!

Prachtige voorleessessie door Michael Middelkoop van zijn boek Idje wil niet naar de kapper, over een rebels jongetje dat zijn magische afro niet kwijt wil. Geschikt voor kinderen vanaf circa 4-6 jaar.

 

Joyce de Badts & audiovisuele literatuur

  • 10 – 17 u. (Grote Zaal, doorlopende installatie)
  • Zaterdag & Zondag

Voor iedereen die zich afvraagt hoe de literatuur zich kan vertalen in audiokunst en podcasts.

We nodigen Vlaamse radiomaakster en schrijfster Joyce de Badts (De Standaard) uit om een paar van haar literaire stukken te laten horen. Want taal vindt ook haar plek in de radiokunst!

 

 

 


Open Monumentendag
Normale prijs: €GRATIS

Alle programma’s op deze twee dagen zijn vrij toegankelijk!

Deel dit evenement:
Kaartje kopen