Preview #2: De feministische stem in Marokkaanse literatuur

Voorbereiding op het internationale literatuurfestival Read My World

Preview #2: De feministische stem in Marokkaanse literatuur

Samen met Read My World organiseren we een drieluik ter voorbereiding op het festival in de Tolhuistuin in oktober. Read My World is hét internationale literatuurfestival van Amsterdam. Dit jaar ontvangt Read My World schrijvers, dichters, makers en denkers Marokko In deze tweede Preview laten we een feministische stem in de Marokkaanse literatuur horen.

In deze tweede editie van The Previews over Maghreb, zal Fedwa Misk, onafhankelijk journalist uit Casablanca en het brein achter het feministische blog Qandisha, ons wegwijzen in een Marokko op drift. Op deze avond maken we bekend welke schrijvers en dichters in oktober naar het festival komen en gaan we in gesprek met Fedwa over de onderwerpen die we tijdens het festival aansnijden, zoals feminisme in Marokko en de rol van de vrouwelijke stem in de hedendaagse literatuur.

Met de Preview Night neemt Read My World een voorschot op het festival in de Tolhuistuin in oktober. Dit jaar ontvangt Read My World schrijvers, dichters, makers en denkers uit de Maghreb. Om alvast nader kennis te maken met het talent uit deze regio, de verhalen die ze te vertellen hebben en om te zien hoe de verhalen hier in Nederland resoneren, brengen we tijdens de Previews een keur aan schrijvers en performers samen. Verwacht inspirerende gesprekken en zinderende voordrachten.

Bekijk hier de gehele serie van Read My World – The Previews.

Dit programma is in samenwerking met Perdu.


Preview #2: De feministische stem in Marokkaanse literatuur
Normale prijs: €13
CJP, studenten- of stadspas: €10,50
Kaartje kopen
Deel dit evenement:
Kaartje kopen