UP! Talkshow: Rouw

UP! Talkshow: Rouw

Ouder worden en de dood en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We moeten leven met het verlies van onze geliefde, van familie of van vrienden. Dat kan voelen alsof je opnieuw moet leren leven. Hoe ga je door? Is er een recept voor? We praten met ervaringsdeskundigen en andere gasten.

Casting director Hans Kemna (78) van Kemna Casting was 50 jaar samen met zijn vriend Adrian Brine. Toen ging Adrian dood.

Ineke Swanevelt (74) was 44 jaar samen met haar man Hans toen ze alleen verder moest. Op de dag van de crematie begon ze aan een boek hierover met als voorlopige titel: We verliezen elkaar niet.

Kunstenaar Femke van Gemert maakte de gewaagde stap van de commerciële modewereld naar vrij werk. Ze heeft een grote passie voor stoffen en het hergebruik ervan en maakt daar prachtige wandkleden van, die over de hele wereld geëxposeerd zijn. Die stoffen komen overal vandaan, van restauratoren die voor musea werken, modeontwerpers, antiquairs tot ‘gewone mensen’. Femke maakt ook wandkleden van kleding, die achterblijft nadat iemand is overleden.

Achter elke rouwadvertentie gaat een verhaal schuil. Mickelle Haest tekent in Het Parool en Trouw wekelijks in de zaterdag bijlage de ervaringen op van een uitvaartverzorgster in haar column De Kraai.

Muziek van Jenny Arean en haar pianist Marc-Peter van Dijk.

 

vlnr: Jenny Arean, Hans Kemna, Mickelle Haest, Ineke Swanenvel en Femke van Gemert

Ook weer voorbeelden van projecten en organisaties uit stad en land. Het programma is in de maak – houd onze website en Facebook in de gaten voor updates. Drankjes mogen mee de zaal in en je kan volop reageren op wat er op het podium gebeurt.

[Het eerdere programma Wordt de robot mijn redding? met Neelie Kroes gaat later dit jaar plaatsvinden.]

UP! Een nieuwe kijk op ouder worden

Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je immers vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Wij van UP! denken dat elke leeftijd waarde heeft.

Mensen om je heen

Ieder mens heeft het nodig: een reden om je bed uit te komen, nieuwsgierig te blijven en mensen om je heen die zich om jou bekommeren. Vandaag de dag is het misschien wel belangrijker dan ooit om oog te hebben voor elkaar.

Inspiratie

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur.

 

Foto door Thirza Schaap.

Presentatie door Hadassah de Boer.

 

 

Dit programma is afgelast
Klik hier als je al een kaartje had gekocht. Dan storten we het bedrag terug op je rekening.
Deel dit evenement: