UP! Talkshow: Verlangen & lichamelijke intimiteit

UP! Talkshow: Verlangen & lichamelijke intimiteit

 

Presentatie door Hadassah de Boer, foto door Thirza Schaap

De eerste UP! talkshow in het nieuwe seizoen gaat over verlangen en lichamelijke intimiteit.

Hoe ga je om met onvervuld lichamelijk verlangen als je ouder bent? Waarom is praten over seks op leeftijd nog te vaak een taboe? En gaat het vaak niet vooral om aanraking?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die alleen zijn dat het ergste missen. Aangeraakt worden.

We praten o.a. met ervaringsdeskundigen, met arts/seksuoloog Woet Gianotten, gespecialiseerd in intimiteit bij ouderen en met Don Quishocking-cabaretier George Groot, die regelmatig gebruik maakt van sekswerkers.

Woet: “Deze generatie komt uit de tijd van de seksuele revolutie, toen was zeventig zijn heel anders.”
Woet Gianotten is arts, seksuoloog en psychotherapeut. Hij deed een leven lang onderzoek naar seksualiteit, ook bij ouderen. Er is heel veel veranderd. De 70 jarige van vandaag is niet meer te vergelijken met die van toen. En, zegt Gianotten, geen aandacht geven aan intimiteit en seksualiteit, is een vorm van slechte zorg.

Velvet werkt met veel plezier voor escortbureau De Stoute Vrouw. Een van haar meest bijzondere klanten was een dame van 89.

We praten met Trudy Meijerrathken en Maria Zijlstra die actief zijn op online datingsite voor ouderen (zoals 50+match). Hoe gaat dat? En hoe loopt het?

Dit seizoen hebben we bij UP! muzikaal talent. Allemaal bekend van The Voice Senior! De eerste is: Hansje Ravesteijn en haar pianist Dirq.  Hansje Ravesteijn is geboren en getogen in Amsterdam, zingt al haar hele leven en treedt op in de oude en beroemde jazzclub Casablanca op de Wallen.

Fotograaf Annabel Oosteweeghel maakte de serie Old Love waarin ze de intimiteit van ouderen verbeeldt. “Intimiteit is ongeacht leeftijd een universeel gegeven en is dat wat mensen bindt. Wat ik met deze serie wil laten zien is dat erotiek tussen ouderen sensueel en mooi is. Old Love laat de passie zien die veel ouderen nog hebben.” Op deze avond laten we de serie zien, kijk vast op haar website Old Love. De foto’s zijn als expositie te zien in Sunenz in Drachten t/m 25 september.

Presentatie door Hadassah de Boer.

in De Correspondent:

Je bent nooit te oud voor seks. Jan (89) en Riet (79) leggen het uit.

Maakt het uit of je 19 of 91 jaar oud bent als het gaat om seksuele gevoelens? Dat die op een dag verdwijnen, is een veelgehoorde misvatting. De waarheid is dat een groot deel van de ouderen seks en intimiteit fijn blijft vinden. Lees verder…

program.info.closed.title
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Over UP!

Een nieuwe kijk op ouder worden

UP! gelooft in persoonlijke groei, tot de laatste snik. Blijf bewegen, blijf groeien, blijf je verbazen, tot het stopt.

Door middel van events (talkshows, festivals en thematische gesprekken in de wijk) wil UP! ouderen op een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek brengen over belangrijke en zingevende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt, zoals rouw, spijt en intimiteit.

Verlies

Als je ouder wordt is verlies onlosmakelijk met je leven verbonden. Verlies van werk, van gezondheid en van je dierbaren. Hoe beter je dit onder ogen kan zien, hoe veerkrachtiger je in het leven staat en er kan zijn voor jezelf en anderen. Eenzaamheid kan je maar beter voorkomen.

Inspiratie

Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je immers vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Wij van UP! denken dat elke leeftijd waarde heeft.

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur.

Bekijk het programma voor de hele UP! serie hier

www.upinnederland.nl