UP! Talkshow: Zo wil ik oud zijn

UP! Talkshow: Zo wil ik oud zijn

Zo wil ik oud zijn – Over hoe je denkt dat je oude dag zal zijn & hoe het werkelijk is

Presentator Hadassah de Boer (46) gaat in gesprek met:

Barbara van Beukering (51)

Schrijver, journalist en oud-hoofdredacteur van onder meer Volkskrant Magazine en Het Parool Barbara van Beukering gaat in Kruip nooit achter een geranium op zoek naar de eerste generatie vrouwen die oud wordt zonder het te zijn. Ze houdt zichzelf en haar rolmodellen van de huidige generatie zeventigers een spiegel voor: hoe is de vrouw van boven de vijftig veranderd in de afgelopen honderd jaar? In haar boek komen – naast haar twee oma’s – onder anderen Hedy d’Ancona, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Gerdi Verbeet en Olga Zuiderhoek aan het woord. Ans Markus, één van hen, is vanavond ook te gast.

Ans Markus (71)

Schilder Ans Markus heeft net een (wegens groot succes verlengde) overzichtstentoonstelling in Museum van der Togt achter de rug. Ze gruwt van de gedachte aan pensioen en ook van het predicaat societyschilder: ‘Ik heb veel meer gewone mensen geschilderd. Ik werkte jaren in mijn atelier in Amsterdam met daklozen, met doodzieke kinderen. Die zijn mij dierbaarder dan alle officiële opdrachten.’ Speciaal voor UP! geeft ze een workshop.

Bert Keizer (71)

Verpleeghuisarts en filosoof Bert Keizer heeft als geen ander gezien hoe het werkelijk kan zijn: ‘Oud worden we (hopelijk) allemaal. En dat geeft gedoe. Dan hebben we het niet over een rollator hier en een schoonmaakhulp daar, maar over je innerlijke verandering als mens.’

Misja Beijers (65)

Fotografeert voor haar blog iéts oudere vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt. Niet alleen in Nederland, ook bijvoorbeeld in Antwerpen, Parijs en New York. Het levert bijzondere ontmoetingen en verhalen op. Op haar Instagram @misjabeijers heeft ze maar liefst 7.763 volgers.

Onze huisband Gospelkoor Deliverance zorgt voor een swingende start, drankjes mogen mee de zaal in en je kan volop reageren op wat er op het podium gebeurt.

 

vlnr: Ans Markus,Misja Beijers, Barbara van Beukering door Martika de Sanders, Bert Keizer & Hadassah de Boer (foto door Thirza Schaap)

UP! Een nieuwe kijk op ouder worden

Ouder worden we allemaal, elke dag weer. Toch roept het woord ‘oud’ vaak heftige reacties op. Je haast je immers vaak om te benoemen hoe jong je je voelt. Wij van UP! denken dat elke leeftijd waarde heeft.

Mensen om je heen

Ieder mens heeft het nodig: een reden om je bed uit te komen, nieuwsgierig te blijven en mensen om je heen die zich om jou bekommeren. Vandaag de dag is het misschien wel belangrijker dan ooit om oog te hebben voor elkaar.

Inspiratie

UP! biedt inspiratie rond het thema ouder worden, een frisse blik, ruimte voor scherpe randjes en veel moois. Elke UP! talkshow heeft een eigen invalshoek. Bekende en onbekende gasten vertellen hoe zij het avontuur van ‘ouder worden’ aanpakken. UP! toont initiatieven in de stad en er is altijd een flinke portie cultuur.

program.info.closed.title
program.info.closed.description
Deel dit evenement: