YES, PLEASE! HET RODE OOR

YES, PLEASE! HET RODE OOR

Het is zover: de finale van de schrijfwedstrijd Het Rode Oor. In De Nieuwe Liefde te Amsterdam worden de 8 beste inzendingen voorgedragen door de mooiste stemmen uit de lage landen.

Elsa May Averill, Hanneke Last, Michaël Bloos en Pieter Genard zullen in De Nieuwe Liefde de beste zinnenprikkelende  verhalen voorlezen. Op dezelfde avond zullen dezelfde verhalen ook in de Beursschouwburg in Brussel worden verteld.

Voed je erotische fantasie en luister. Kom op 28 maart naar De Nieuwe Liefde en stem samen met onze zuiderburen voor het beste literaire erotische verhaal!

De mooiste verhalen zullen na de wedstrijd terug te luisteren zijn in een erotische geluidsinstallatie die Stichting Nieuwe Helden bouwt op festivals en andere plekken in Nederland en Vlaanderen in 2018 en 2019.

De host voor deze avond is Lucas de Man. En er zal livemuziek zijn van Kenji Monigue. Oftewel op alle fronten opwindend, mis het niet!

 

Alvast in de stemming komen?

Vijf vrouwen biechten hun meest schaamteloze fantasie op.

BROADLY, HET VROUWENPLATFORM VAN VICE

program.info.closed.title
program.info.closed.description
Deel dit evenement:

Lucas de Man

Lucas De Man (1982) is artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, stadskunstenaar van Den Bosch (2013-­‐2016), regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en de presentator van het AVRO tros programma Kunstuur op NPO2.

Lucas haalde zijn MA Literatuur in Leuven en ging daarna naar de regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam (2008). Na zijn opleiding tot theaterregisseur heeft hij zich verder ontwikkeld tot Cultureel ondernemer met een innovatieve werkwijze.

Binnen zijn Stichting Nieuwe Helden creëert Lucas kunstprojecten en urban actions voor de publieke ruimte; projecten die zijn visie als kunstenaar weergeven. Het doel is de publieke ruimte een plek van ont-­‐moeting te laten zijn, door momenten te creëren waarop je jezelf, de ander en de wereld tegenkomt, momenten waarop je het samen niet weet. Het creëren van die ont-­‐moeting en verbinding met de samenleving is niet alleen een doel, maar bepaald ook de werkwijze van Nieuwe Helden. Bij elk project wordt actief gezocht naar bedrijven, organisaties en mensen. Verhalen vertellen uit noodzaak, dat in de passende vorm gieten en de dialoog aan gaan met het juiste publiek. Zo ontstaan uiteenlopende projecten: van bijvoorbeeld de voorstelling Bejaarden en Begeerte, waar publiek alleen onder begeleiding van een 65 plusser binnen mag, tot performance installaties zoals SKETCH, die langs Europese steden toerde en gewone stedelingen vraagt hun gedroomde stad te schetsen.

Onder Lucas’ artistieke leiding zijn er in 7 jaar tijd 35 projecten in 15 landen gerealiseerd. Meerdere werden bekroond of genomineerd. Zo werd kunstinstallatie OOG uitgeroepen tot ‘belangrijkste culturele gebeurtenis van 2014 in Brabant’. In 2015 werd Nieuwe Helden genomineerd voor de Amsterdamse Kunstprijs. De lecture performance De Man door Europa werd in 2016 geselecteerd voor het Theater Festival.

Ook zetten Lucas en Nieuwe Helden zich in als creatief brein voor het (mee)ontwikkelen van concepten, het verzorgen van artistieke invulling van evenementen etc. Zo verzorgt Nieuwe Helden in 2015 de regie van TedxAmsterdam. Lucas spreekt en host vaak op onder andere: Naked Song festival, De Grote Kunstshow, Geen Daden Maar Woorden, Jacques De Leeuw Prijs, The Creative Underclass?!.

Elsa May Averill

Elsa May Averill anno Maart 2018:

Maakster van theater, performatieve acties en collaboratieve collages met (on)beperkte mensen, schrijfster van gedichten, verhalen en theaterteksten.  Performer in theater, actrice in film,  Kok. Moeder.

Hobbytekenaar.

Hanneke Last

Hanneke Last studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar ze in 2008 afstudeerde. Ze speelde in verschillende theater- en muziektheatervoorstellingen, waaronder Onder de Groene Hemel, Hij gelooft in mij, De Gravin van Parma, Tartuffe en in haar eigen muziektheatervoorstellingen Date de Han.

Michaël Bloos

Michaël Bloos (1988 te Utrecht) studeerde in 2012 af aan de Arnhemse Toneelschool. Al voor de toneelschool was er een interesse die verder ging dan acteren alleen. De toneelschool gaf het startsein voor een acteur die speelt, initieert, regisseert en presenteert.

Spelen | Hij speelde onder meer in regie van Paul Koek bij de Veenfabriek met ao Reinout Bussemaker en Joep van der Geest . Met Lucas de Man bij Nieuwe Helden. Speelde verder samen met oa Helmert Woudenberg bij Frans Strijaards in Bouwmeester Solness; met Discordia en t Barre Land bij de Veere.

Maken | In 2014 maakte hij samen met Mirjam Koen de voorstelling ‘Cocteau‘ en regisseerde hij het in de prijzen gevallen ‘Op stal‘.   In 2013 richte hij samen met Eva Meijering Meijering&Bloos op waarin ze onder meer onder de vlag van het Compagnietheater hun eerste voorstelling TECHNOKRETS maakten,  die zeer positief door de pers werd ontvangen, richtte hij in zijn afstudeer jaar OPKOMERS op.

Film | Met ‘Een dag in het jaar’ initieerde hij samen met Margot Schaap, Anne Gering en Vera Ketelaars zijn eerste lange speelfilm waar hij ook een van de hoofdpersonages vertolkt. In 2015 kwam de film uit, draaide ondermeer op het RFF, NFF en in Zuidkorea. En won daarnaast de zowel de Special Newcomer Award als de FIPRESCI Prize op het Manheimfilmfest in Duitsland.

Pieter Genard

Pieter Genard volgde een acteeropleiding aan het Brusselse Conservatorium. Hij maakt sinds 1999 in uiteenlopende verbanden theater, soms alleen als acteur maar meestal als maker èn speler. Hij werkte voor Antigone, KVS, Het Paleis…, speelde in verscheidene voorstellingen van Braakland/ZheBilding (nu Het Nieuwstedelijk) en is sinds 2006 kernlid van het collectief Lazarus, waar hij meewerkte aan het merendeel van de voorstellingen. Hij deed tal van gastrollen in Vlaamse televisiereeksen en vertolkte een hoofdrol in de film Dagen zonder lief van Felix Van Groeningen. Verder heeft hij een uitgesproken liefde voor het geschreven woord en probeert die te laten doorklinken in alles wat hij maakt. In april is hij te zien in De wereld redden, een voorstelling die hij zelf schrijft en speelt, samen met zijn broer en muzikant Johannes.