ZWART

#3 Nestbevuilen of niet?

ZWART

De talkshowserie ZWART nodigt schrijvers, denkers, lezers en publicisten uit te praten over begrippen en thema’s als meerstemmigheid,  en cultural appropriation. Wie claimt welk perspectief? Wat zijn de verhalen van jonge Nederlanders met niet-Nederlandse roots? Kan je kritisch zijn op je afkomst en op welke manier?

Nestbevuilen is een Nederlandse traditie: rebelleren tegen ouders, opvoeding en omgeving bracht schrijvers als Maarten ’t Hart en Jan Wolkers groot succes. Het lijkt zelfs een pré als je serieus genomen wil worden als literair auteur, en hetzelfde geldt voor schrijvers met een andere of gemixte afkomst. Hoe meer ze zich afzetten tegen hun ‘niet-westerse’ opvoeding, hoe meer roem. Maar waarom? En kan het ook zonder?

Abdelkader Benali, Seada Nourhussen en Ibrahim Alaoui gaan met elkaar in gesprek onder leiding van Sayonara Stutgard. Ze bespreken de boeken De Belofte van Pisa van Mano Bouzamour en Wees Onzichtbaar van Murak Isik en onderzoeken of het mogelijk is kritisch te zijn, zonder af te geven op je afkomst.

#3 Nestbevuilen of niet? is de derde aflevering in de driedelige serie ZWART.

ZWART wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.


ZWART
Normale prijs: €13
CJP, studenten- of stadspas: €10,50
Kaartje kopen

Inclusief één consumptie in de pauze.

 

 

 

Deel dit evenement:
Kaartje kopen