Gewetensvragen | Word ik Zwarte Piet of niet?

Zwarte Piet. Je ontkomt er bijna niet aan om je hier over uit te spreken. Wat doe je in eigen kring? Bij je sportvereniging, binnen de familie en bij de lokale intochten en vieringen. Blijf je je de komende jaren nog als Zwarte Piet schminken, bouw je het langzaam af of ga je meteen mee in de nieuwe trend? Hoe blijf je trouw aan jezelf en je eigen beleving en waarden maar zorg je tegelijkertijd dat je niemand kwetst? Of gaat dat niet samen?

Tijdens deze avond onderzoeken we samen met de aanwezigen de vragen die de Zwarte Piet discussie oproept. Welk dilemma ervaar jij, waar wringt de schoen, waar krijg jij een onderbuikgevoel van? We zoomen in op het grijze gebied tussen ja en nee in een zelfkritisch onderzoek.

Het programma is gebaseerd op een unieke en vernieuwende gespreksvorm uit de praktische filosofie: ‘moreel beraad’. Onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt treden de vragensteller Lennart Kolenberg, een panel en het publiek met elkaar in een openhartig en gestructureerd gesprek om samen te ontdekken welke onderliggende waarden doorslaggevend zijn.

Deel deze uitzending: