‘Wij zijn licht’ van Gerda Blees

Anne-Romee leest voor uit Wij zijn licht, het debuut van Gerda Blees en tevens één van de genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs 2021.

“Deze passage schetst in een paar heldere zinnen de ingewikkelde relatie die de leden van de woongroep Klank & Liefde met eten hebben. Ondanks dat Muriël zoveel honger heeft dat ze er duizelig van wordt, ondanks dat er eten binnen handbereik is, en ondanks dat er niemand kijkt naar wat ze doet, de levensovertuiging die zij als groep hebben zwaarder telt dan haar eigen gevoel of de signalen van haar lichaam. Muriël kan of wil de principes van de groep gewoonweg niet overboord zetten. Deze trieste scène waarbij zij zich een uur lang letterlijk vastklampt aan de koelkast, beschreven vanuit het bijzondere perspectief van de nacht als verteller, raakte me diep en zette direct de toon voor de rest van het boek.”


Anne-Romee


Voor De Shortlist, de podcastserie die werd gemaakt in aanloop naar de Libris Literatuur Prijs, nam Anne-Romee tevens een aflevering op over ‘Wij zijn licht’.

Bekijk zondagmiddag (11 april 2021 om 14:00) de livestream van onze literatuurshow met de twee genomineerde debutanten, Simone Atangana Bekono en Gerda BleesVleugels of vuisten