dit komt er

Filter op of
Read My World 4

Read My World – Preview #4

Een literaire Zomergasten, dat is wat we op deze avond gaan beleven. We nemen een kijkje in de boekenkast van onze vier vrouwen te gast. Wat inspireert hen, specifiek als Marokkaans-Nederlandse vrouwen met een indrukwekkende politieke loopbaan?

ThePoetryClassmetGershwinBonevacia

za 5 okt
tot za 7 dec
10:00 – 12:00

Dichten met onze stadsdichter

Altijd al willen oefenen met dichten? Zin in een poëzieworkshop tijdens de wintermaanden, met stadsdichter Gershwin Bonevacia? Grijp je kans!
De Andere Lees!Club De Andere Leesclub - Hoe vertel je het onvertelbare

Een klein leven x Vallen is als vliegen

We gaan op zoek naar het 'onvertelbare' in de fictie, het mystieke. Zowel in Hanya Yanagihara’s Een klein leven als Manon Uphoffs Vallen is als vliegen komen we de ongrijpbaarheid tegen.

Taalverklaptalles

ma 7 okt
20:00
Programmabeeld Taal verklapt alles - nieuwe website

Woorden toen, woorden nu

Wil je weten hoe de maatschappij in de loop van de geschiedenis is veranderd? Ons taalgebruik verklapt alles. Middels een tijdsanalyse ontrafelen we taalveranderingen in het publieke debat en analyseren we welke maatschappelijke tendensen daaraan te koppelen zijn.

Een spoken word-concert in het Papiaments

Papia: het praten (het gepraat, het gesprek) in het Papiaments, de taal die gesproken wordt op Curaçao, Bonaire en Aruba. We duiken in de intrigerende geschiedenis van deze taal via een spoken word-performance!