dit komt er

Filter op of

Voorleesmiddag

zo 9 okt
15:00

Het prinsesje zonder stank (3+)

Auteur Levina Teunenbroek komt voorlezen uit Het prinsesje zonder stank – een hilarisch nieuw prentenboek op rijm van de makers van De ridder zonder billen en De prins zonder billen.

Jij bepaalt wat sexy is

Heb jij altijd al je eigen erotisch verhaal willen schrijven, maar kan je daar wel wat begeleiding in gebruiken? Dan is dit de workshop waar je op zat te wachten. Samen gaan we je fantasieën tot leven laten komen op papier en jij bepaalt wat sexy is: consent, queerness, of misschien wel een kink?

HetRodeOor

zo 9 okt
20:00

Finale 2022

Voor de zesde editie van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor dompelden deelnemers hun geliefde personage(s) onder in erotische fantasie of lieten ze zich inspireren door de sfeer van hun favoriete boek, gedicht, kunstwerk, songtekst, theaterstuk, film, game of televisieserie. Tijdens de finale krijg je de beste inzendingen te horen, ontdek je de inspiratiebronnen en bepaal je mee wie de winnaar wordt van Het Rode Oor 2022.

Over de verstrengeling van kunst en klimaat

Kan poëzie jou, als lezer, een Nieuwe Liefde voor een brandnetel, een berg, een potvis laten voelen? In deze masterclass ervaar je hoe het lezen van literaire teksten een nieuwe verbeelding van mens-natuurrelaties tot stand kan brengen, waarin juist de verstrengeling van alle levende (en niet-levende) wezens centraal staat.

Is fictie in staat ons op een dieper niveau tot actie aan te zetten?

Is fictie in staat ons op een dieper niveau tot actie aan te zetten? En hoe ziet het ultieme boek eruit dat ons een radicaal andere kijk op de klimaatcrisis kan geven? Deze avond onderzoeken we ons collectief bewustzijn over het klimaat door een duik in de Nederlandse en Vlaamse literatuur te nemen.

De Nieuwe Liefde wordt gesteund door