dit komt er

Filter op of

11onder35

do 7 mrt
20:00

Wie zijn de literaire sterren van de toekomst?

Op deze bijzondere avond vieren we de nieuwe generatie schrijvers. Connie Palmen houdt een voordracht over wat het betekent om je eigen stem als schrijver te vinden. Nadat de namen van 11 onder 35 zijn bekendgemaakt, gaan in een speciale live-editie van Boeken FM Joost de Vries, Charlotte Remarque, Ellen Deckwitz en Merel Borst in gesprek over de toekomst van de Nederlandstalige literatuur.

De shortlist

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2024 interviewt Lucas de Man alle zes genomineerden.

Feministische theorieën

Deze workshop is voor iedereen die diens feministische stem wil laten horen door middel van verhalen in allerlei vormen. In elke workshop laten we ons inspireren door een feministisch boek (dat je niet hoeft te hebben gelezen) en leer je de tools gebruiken die je nodig hebt om je feministisch verhaal te schrijven!

Webeenknew:Congo

zo 24 mrt
19:00

Congo

De situatie in Oost-Congo is sinds het najaar online viraal aan het gaan. De heftige beelden en cijfers geven een inkijk op hoe de winning van gewilde grondstoffen berust op uitbuiting en slavernij. Vanavond cureert Daniëlle Zawadi een programma met schrijvers die zelf wortels hebben in Congo. Samen gaan zij dieper in op wat het betekent om aan je makerschap te werken in tijden van informatie overload.

De Nieuwe Liefde wordt gesteund door