dit komt er

Filter op of

The Body as a Manifestation of Horror

In deze workshop staat het lichaam centraal. Het lichaam dat zowel magical als horrendous is. Het brengt ons van A naar B, maar krijgt ook een enorme puist vlak voor een eerste date; het zorgt ervoor dat we ons staande houden in de wereld, maar het laat ook haren op steeds raardere plekken groeien. Hoe kun je het lichaam gebruiken als inspiratie voor een fantastisch (zowel letterlijk als figuurlijk) horrorverhaal?

TheBookClubxDNL

zo 26 mrt
16:00

Conversations about Feminity

Through meaningful conversation, we will interact with books that touch on the complexities of femininity. We will focus on topics such as ageism, dating, beauty standards, education, societal double standards, and more. Our host for this session is Kriticos, dreamer and founder of The Book Club. DISCLAIMER: You do not have to read any of the books to join the discussion.

Een avond over een nieuw soort schrijven en lezen

Is het tijd dat er meer geschreven wordt over het vrouwenlichaam, het gekwetste, het ouder wordende, het lichaam van kleur, en meer wordt gelezen, over menstruatie, menopauze, seksisme en racisme, transformatie, gender, om uiteindelijk gehoord en gezien te worden, in plaats van veroordeeld?

Film voor je oren

Je laten meevoeren door de mooiste audioverhalen? Niet in je eentje met je oortjes in op de fiets, maar samen met anderen onderuitgezakt in een sfeervolle theaterzaal. Het kan tijdens Luister in het duister. OORZAKEN presenteert je een intiem luisterprogramma met podcasts die zijn als films voor je oren.

Astrology as a Tool for Creating Characters

Wat is er nou magischer dan het creëren van hele werelden met alleen je fantasie en een pen of laptop? In deze workshopreeks gaan we kijken naar verschillende vormen van witchcraft en schrijven: hoe kunnen deze elkaar versterken en hoe kunnen we ze gebruiken om het patriarchaat omver te werpen?

Spoken word en theater workshop

Of je nu al teksten voor voordracht schrijft of net begint met spoken word, deze workshop is geschikt voor jou. Tijdens de workshop zul je ontdekken hoe jouw verhaal centraal kan staan en krijg je de kans om te experimenteren met theaterelementen om je voordracht te versterken.

MULTYspokenword

zo 23 apr
19:00

De ontwikkeling in gesproken literatuur

Binnen hedendaagse spoken word is er een beweging die laat zien dat makers niet stoppen bij gesproken literatuur. Ze gaan het theater in, er wordt een album gemaakt of er wordt muzikaliteit toegevoegd aan de voordrachten. Wat betekent deze multidisciplinaire samenwerking voor het maakproces? Wat is de toegevoegde waarde van muzikaliteit aan je voordracht en welke relatie heeft theater met spoken word?

Verzet!

zo 21 mei
15:00

Storytelling Workshop

In de Storytelling Workshop VERZET! leer je de basisprincipes van het vertellen van een goed verhaal: het maken van de structuur, het vinden van de juiste woorden en beelden. Met deze technieken leer je om met een persoonlijke herinnering een verhaal te vertellen dat over onrecht en verzet gaat! 

The Witch in Stories (and in You!)

In deze workshop gaan we aan de hand van natal charts (fictieve) personages creëren. Hoe erg is de chaos die een personage met Gemini in the Big Three veroorzaakt? Hoe verschilt een personage met een Leo rising van eentje met een Leo moon? Je komt in deze workshop meer te weten over de verschillende sterrenbeelden en wat ze betekenen. Daarnaast leer je ook hoe je interessante, ronde en geloofwaardige personages maakt.

Hetverrewoord

zo 21 mei
19:00.

Een vertelvoorstelling over verzet en vlucht

Verhalen sterven niet. Zelfs wanneer de verteller stil valt leven ze in ons voort, als echo's die blijven galmen tussen de hoge bergen. Wanneer de vader ze niet meer vertelt moet de zoon het doen. Sahand Sahebdivani is de zoon van een Iraanse revolutionair. Hij blaast leven in oude verhalen die door de recente gebeurtenissen in Iran – helaas – weer zeer relevant zijn.

De Nieuwe Liefde wordt gesteund door