11onder35

do 7 mrt
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Wie zijn de literaire sterren van de toekomst?

Vorig jaar publiceerde het Engelse literaire tijdschrift Granta een nieuwe editie van hun keuze van de twintig beste jonge schrijvers onder de veertig. Elke tien jaar maken zij de balans op. Vaak bestond de lijst uit grotendeels mannelijke schrijvers, dit keer kozen ze vijftien vrouwen en vijf mannen. Hoe ziet het literaire landschap er in Nederland en België uit?

11 onder 35 is een barometer van het literaire klimaat en een voorspelling van de literaire sterren van de toekomst. 11 onder 35 is een snapshot van de komende generatie schrijvers. Ontdek de nieuwe stemmen.

Op deze bijzondere avond vieren we de nieuwe generatie schrijvers. Connie Palmen houdt een voordracht over wat het betekent om je eigen stem als schrijver te vinden. Nadat de namen van 11 onder 35 zijn bekendgemaakt, gaan in een speciale live-editie van Boeken FM Joost de Vries, Charlotte Remarque en Ellen Deckwitz in gesprek over de toekomst van de Nederlandstalige literatuur.

Marja Pruis

Marja Pruis is criticus bij De Groene Amsterdammer en schrijver van romans en non-fictie. Ze werd genomineerd voor en bekroond met verschillende prijzen, onder andere die voor beste columnist en essayist. Onlangs verscheen haar roman Huiswerk.


Foto: Merlijn Doomerik

Connie Palmen

Connie Palmen is de auteur van essays, verhalen, een novelle, het Logboek van een onbarmhartig jaar, en haar zes grote romans De wetten (European Novel of the Year), De vriendschap (winnaar AKO Literatuurprijs), I.M. (winnaar Trouw Publieksprijs), Geheel de uwe, Lucifer en Jij zegt het (winnaar Libris Literatuur Prijs).


Foto: Fjodor Buis

Boeken FM

BoekenFM: In de podcast Boeken FM vertellen dichter en schrijver Ellen Deckwitz, schrijver en recensent Joost de Vries en schrijver en podcastmaker Charlotte Remarque welk boek je moet lezen. Om beurten dragen zij een boek aan — actueel, relevant of gewoon ijzersterk.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.