Deherontdekkingvandehemel

zo 29 jan
19:30
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Manu & .multibeat

Schrijvende performer, theatermaker en spoken word artiest Manu heeft in de uitwisseling met muziekcollectief .multibeat een intensieve crossover tussen woordkunst en compositie onderzocht. Manu & .multibeat presenteren met ‘De herontdekking van de hemel’ een experimentele, muzikale voorstelling, waarin zowel de scheppingskracht als het destructieve karakter van taal wordt ondervraagd. Met de 50 minuten durende literaire spoken word- en muziekvoorstelling spelen de makers op verschillende podia en festivals.

Na afloop van de voorstelling kan je luisteren naar een jamsessie met BenzoKarim en Roziena Salihu.

Manu van Kersbergen

Manu van Kersbergen debuteerde in 2008 met het maatschappijkritische Hip Hop album ‘De vloek op de overvloed’. Als multidisciplinaire maker heeft hij veel verschillende projecten en producties kunnen ontwikkelen. Zo richtte hij Uitgeverij Rorschach op, gaf hij vorm aan het televisieformat ‘Spoken Word Sessies’ (Omroep Human) en regisseerde hij onlangs nog het theaterstuk ‘De Tijd Is Om,’ van Derek Otte (2022).

.multibeat

.multibeat is een jong muziekcollectief bestaande uit Thijs van Zutphen (bass), Aron Smit (drums) en Boudewijn Pleij (toetsen). Hun gedeelde liefde voor hiphop en r&b resulteerde in verschillende samenwerkingen. Onder andere als ritmesectie van de fusionband MUDDY GREASE deden zij veel ervaring op bij jazzfestivals in Nederland (Jazz in Duketown, Make It Jazz) en op veel verschillende locaties (Effenaar Eindhoven, Paradox, TivoliVredenburg).

Benzokarim

Benzokarim (hij/hem) is een spokenword artiest, dichter en studeert aan de Hogeschool Rotterdam. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border festival, Read My World en Opera Forward Festival, debuteert hij op 18 november met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.

Roziena Salihu

Roziena Salihu is een multidisciplinaire maker waarbij het woord haar uitgangspunt is, zowel geschreven als gesproken. Verhalen, fictie, gedichten en zelfs korte documentaires en programma’s. De van oorsprong Ghanees-Nederlandse Roziena werd geboren in de polder, maar is inmiddels een bekende naam in de Amsterdamse spoken word-scene.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.