DeOptimistpresenteert:DeArbeider

di 17 apr
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Literair tijdschrift De Optimist trekt voor de derde keer van online naar offline met een programma stampvol slam poetry, muziek, kunst en voordrachten van de nieuwste literaire talenten, naar aanleiding van het eerder verschenen Handboek voor een Optimistisch Leven. Ditmaal met het thema arbeid.

Alexis de Roode, de Poezieboys, Samira Dainan, Wibo Kosters en Helena Hoogenkamp zorgen voor een afwisselende avond waarbij de kunstenaars het woord bij de daad voegen en hun eigen kijk op keiharde arbeid met ons delen.

Vanavond is het de beurt aan de harde werker, met eelt op zijn handen, die weet hoe de wereld écht in elkaar zit. Of misschien toch de zzp’er zonder pensioen, die tegen een burn-out aanzit, maar wel de spits weet te omzeilen. In elk geval komen de literaire hoekstenen van onze samenleving samen tijdens een avond waarin het ambacht centraal staat. En de vraag hoeft niet te worden geschuwd: valt er nog droog brood te verdienen in de literatuur?

In het Handboek voor een Optimistisch leven betrad de arbeider al in al zijn diversiteit het toneel: van de Marlboro Light rokende Trees met haar nepgouden oorbellen en hondenhaar in haar diepe decolleté, webredacteurs van deftige linkse weekbladen tot John Maynard Keynes. Ditmaal laat een verzameling optimistische werkbijen live het beste van hun kunnen zien!

denieuweliefde.com/optimist

Programmabeeld door Sjoerd van Leeuwen