LiteraireavondvanDeOptimistSchuld

do 30 mrt
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Na een super succesvolle crowdfunding via Voordekunst bracht online cultureel magazine De Optimist het Handboek voor een Optimistisch leven uit, met gedichten, essays en tekeningen van 70 schrijvers en illustratoren. Nu trekt De Optimist van online naar offline met een optimistisch cult – uurtje bij De Nieuwe Liefde, voor de eerste avond over het thema schuld. Een uur vol slam poetry, muziek, kunst en voordrachten van de nieuwste literaire talenten.

Dat extra wijntje, geflirt met je buurman, teveel wisselgeld aannemen. We maken ons allemaal elke dag wel ergens aan schuldig. Tijd om ons geweten op creatieve wijze onder de loep te nemen, hoe staat het daar eigenlijk mee?

We willen gezond blijven, maar eten chocola; we weten dat verdriet gevoeld moet worden, maar drinken liever nog een wijntje en flirten met de buurman; je ING-rekening heeft de hoogste spaarrente maar juist die bank sponsort de Dakota Pipeline; je moeder is zo gebeld maar ja…er is ook Netflix. En wat doe je als je teveel wisselgeld terug krijgt? Stem jij eigenlijk wel? Eet je vlees? Douche je heet en lang? Bel je die scharrel nog terug om te vertellen dat het ‘m niet wordt? Verzuim je het succes van je concurrentie op social media te liken en verspreid jij toch ook die ene roddel waarvan je niet helemaal zeker weet of die waar is? En wat dacht je van dat dolfijntje dat op het strand aan oververhitting overleed omdat toeristen allemaal een selfie wilden nemen met het beestje maar hem vervolgens zonder zorgen achterlieten?

Onder bezielende leiding van Jerry Hormone, de engelman hemzelve, worden we meegenomen in de wereld van schuld: wat schuld is en wie bepaalt dat? En wat moeten we ermee? Met voordrachten van niemand minder dan NK-Poetry Slam winnares Else Kemps, Anneke Claus, André Dodde, Elten Kiene, Erza Hake en Nikki Dekker. Al dit prachtigs zal door Gemma Pauwels live en wervelend geïllustreerd worden.