Debutantenspreken

zo 15 nov
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

El Hizjra Literatuurprijs 2020

Het is weer tijd voor de meest kleurrijke debutanten van 2020! Op deze veelzijdige avond worden de finalisten en de twee uiteindelijke winnaars van de El Hizjra literatuurprijs 2020 gepresenteerd. De livestream is op deze pagina te volgen op zondag 15 november vanaf 16:00 uur.

Een keur van kleurrijke schrijvers en dichters hebben deel genomen aan de 29e El Hizjra literatuurprijs. Op 15 november horen drie kandidaten uit de categorie proza en drie kandidaten uit de categorie poëzie of ze zijn genomineerd zijn voor de shortlist. De finalisten krijgen allen de gelegenheid om het ingezonden stuk voor te dragen. Voordracht maakt een belangrijk onderdeel van de El Hizjra Literatuurprijs, daarom zal de jury na deze zes voordrachten overgaan tot bekendmaking van de winnaar proza en winnaar poëzie.

U kunt al kennis maken met de longlist kandidaten via deze link.

El Hizjra

De jaarlijkse El Hizjra Literatuurprijs is een uniek initiatief dat elders in Europa navolging heeft gekregen. Pers, publiek, uitgevers en beleidsmakers beschouwen het als een prestigieuze prijs die garant staat voor de ontdekking van jong, bi-cultureel schrijftalent. Succesvolle voorbeelden zijn Abdelkader Benali, Mustafa Stitou, Murat Isik, Lamia Mokaddam, Mohammed Benzakour, Said El Haji en Mounir Samuel.

Arabische Collectie

Ook zal deze avond een tiental boeken worden toegevoegd aan de Arabische Collectie. Deze collectie, onderdeel van het ‘Huis van Alle Talen’, bevindt zich op de vierde etage van de Openbare bibliotheek Amsterdam en is voor iedereen toegankelijk.

Livestream Programma

16:00 Marmoucha Collective – muziek en dans optreden met ud specialist Mohamed Ahaddaf en flamenco dans door Conchita Boon.

16:10 Welkom door moderator Mohamed Mahdi, directeur el Hizjra

16:20 Bekendmaking shortlist poezie & voordrachten

16:50 Marmoucha Collective – Mohamed Ahaddaf

17:00 Bekendmaking shortlist proza & voordrachten

17:30 Marmoucha Collective – Mohamed Ahaddaf

17:40 Bekendmaking winaars el Hizjra Literatuurprijs 2020 door de jury Petra Stienen, Fenna Ulichki en Martin Berendse

18:00 Einde programma. Tot in 2021!

De livestream is op 15 november vanaf 16:00 hier te volgen:

Dit programma van El Hizjra wordt mede mogelijk gemaakt door:
De Nieuwe Liefde en het Nederlands Letterenfonds.