Deboekenkastvan…

Read My World 4
di 1 okt
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Read My World – Preview #4

Luister hieronder dit programma terug:

Over dit programma:

Een literaire Zomergasten! We kijken in de boekenkast van onze drie gasten. Wat inspireert hen, specifiek als Marokkaans-Nederlandse vrouw?

Samen met Read My World organiseren we een aantal avonden ter voorbereiding op het festival in de Tolhuistuin in oktober. Read My World is hét internationale literatuurfestival van Amsterdam. Dit jaar ontvangt Read My World schrijvers, dichters, makers en denkers uit Marokko. In deze vierde Preview schijnen we het licht op drie Marokkaans-Nederlandse politica’s en hun literaire inspiraties. Verbreed je eigen canon en laat je inspireren door deze sterke vrouwen en hun boekenkast!

Een literaire zomergasten, dat is wat we op deze avond gaan beleven. We vragen ons af: wat inspireert onze vier sterke vrouwen die te gast zijn, en dan specifiek als Marokkaans-Nederlandse vrouwen die reeds een indrukwekkende politieke loopbaan achter de rug hebben? Welke schrijvers, dichters, boeken (al dan niet met Marokkaanse roots) zien zij als hun hoop, inspiratie, of waar halen zij troost uit?

Tijdens dit fijne ronde tafelgesprek onder leiding van Nadia Moussaid (presentator en programmamaker, o.a. VPRO) duiken we de diepte in, en neuzen we in de boekenkast van deze politica’s. Zo zit Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur en Digitale Stad mee aan tafel; Naima Azough, werkzaam als zelfstandig adviseur voor maatschappelijke organisaties en lid van de Tweede Kamerfractie voor GroenLinks; alsook Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-West.

Het wordt een warm, intiem én inhoudelijk gesprek over de persoonlijke beleving van de idealen, troostende en inspirerende werking van literatuur, en hoe deze boeken de vier vrouwen inspireerden zich in te zetten voor de samenleving.

Gasten

Nadia Moussaid

Nadia Moussaid (moderator) is presentator en programmamaker, onder meer van De Nieuwe Maan en Bureau Buitenland. Vanaf januari 2020 presenteert ze een nieuw zaterdagavondprogramma bij de VPRO op het gebied van boeken, films, muziek en andere kunstvormen.

Touria Meliani

Touria Meliani is wethouder Kunst en Cultuur en Digitale Stad, Personeel en Organisatie, Dienstverlening, Vastgoed, Archeologie, Monumenten en het stadsdeel Nieuw-West.

Naima Azough

Naima Azough is werkzaam als zelfstandig adviseur voor maatschappelijke organisaties en overheden. Ze leidde onder andere twee landelijke commissies over mensenhandel en loverboyproblematiek. Daarnaast was ze zeven jaar lid van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks.

Fenna Ulichki

Fenna Ulichki is stadsdeelvoorzitter van Amsterdam West en was daarvoor actief als raadslid voor Groenlinks in Amsterdam en betrokken bij diverse organisaties die vrouwenemancipatie hoog in het vaandel hebben staan.