Gereformeerdinthecity:schrijversgesprekmetFrancaTreur&MaartenvanderGraaff

ma 23 apr
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Religie in Nederland? Liever als privé-hobby achter de voordeur. We zijn immers een seculier en individualistisch land. Toch?

Wie in de Randstadbubbel woont, kan zich moeilijk voorstellen dat mensen nog streng geloven. Sinds babyboomers massaal braken met de verzuiling, is het christendom een ver-van-je-bed-show. Toch zijn er veel dertigers uit een religieus gezin, die worstelen met deze twee werelden. Hoe geef je je leven vorm, als je niet langer gelooft zoals je ouders, maar wel zoekt naar zingeving? Twee Zeeuwen en een Flakkejenaer, die gereformeerd werden opgevoed, klappen uit de school.

Vanavond een schrijversgesprek met Zeeuw Franca Treur en Flakkeeër Maarten van der Graaff die zich in hun recent gepubliceerde (beeld)romans Hoor nu mijn stem en Wormen en Engelen op een nieuwe manier afvragen wat geloof is en het leven beschrijven van christenen en mensen die dat niet meer zijn. Ook te gast zijn de Zeeuwse kunstenares Liesbeth Labeur (Op weg en reis) en theoloog Janneke Stegeman.

We bespreken de zoektocht van hun hoofdpersonen, de gereformeerde jeugd van beide auteurs en de complexiteit van volwassenheid. En we onderzoeken waar we het over hebben, als we over christendom in Nederland praten.

Presentatie is in handen van Ernst van den Hemel.