HFYoungBookclub:HomegoingYaaGyasi

zo 27 mrt
14:00 UUR
Dit programma heeft al plaatsgevonden

In aanloop naar en tijdens de 75ste editie van het Holland Festival organiseert HF Young, de community voor jongere bezoekers van het festival, een aantal verdiepende events, zoals discussies, gesprekken, feestjes en andere activiteiten. Voor de HF Young Bookclub zijn drie boeken geselecteerd die aansluiten bij voorstellingen en thema’s uit het Holland Festivalprogramma van 2022. 

In de eerste editie van de Bookclub 2022: Yaa Gyasi’s Weg naar huis / Homegoing. Met een kleine groep gaan we in de DNL-Bibliotheek in gesprek.

“… Twee halfzussen, Effia en Esi, groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet. Weg naar huis vertelt over de levens van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende driehonderd jaar. Yaa Gyasi beweegt zich vrijelijk door de geschiedenis en tussen twee continenten – van de stammenstrijd en slavernij in Ghana naar de Burgeroorlog in Amerika, en van de kolenmijnen in het zuiden van de Verenigde Staten naar de volksverhuizingen richting Manhattan in de twintigste eeuw – en schetst zo een krachtig en indringend portret van volken in beroering.”  

Sluit je aan bij de HF Young Bookclub en lees & praat mee! >>Aanmelden kan hier<<

Over HF Young: 

HF Young is hét platform voor jonge, cultureel geïnteresseerde bezoekers van het Holland Festival. HF Young-leden willen luisteren, zijn open-minded en bereid buiten gebaande paden te treden, mengen zich in het debat en zoeken naar nieuwe ontmoetingen.   

HF Young wordt aangestuurd door de HF Young Circle – tien vrijwillige cultuurfanaten tussen de 24 en 40 jaar oud. HF Young biedt een programma waarin artistieke vernieuwing en innovatie centraal staan, het experiment niet wordt geschuwd en waarin ruimte wordt gemaakt voor discussie. Meer weten over het Holland Festival, de kunstenaars of de thema’s die aan bod komen én ook nog eens korting krijgen op geselecteerde voorstellingen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Meer weten over HF Young? Klik hier