#ikschrijfOdeaandevrouwenstem

ma 10 apr
19:30
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Meer dan de helft van de Nederlanders is vrouw en hoe hoger de opleiding, hoe meer vrouwen. Toch is de mannenstem nog altijd dominant in het publieke debat. Vrouwen schrijven minder boeken, publiceren minder in kranten en tijdschriften en spreken minder vaak op evenementen, radio of tv. Waar komt deze vrouwenstilte vandaan en wat kunnen we eraan doen?
#Ikschrijf is in het leven geroepen om dit te veranderen en riep vrouwen van alle leeftijden op om hun stem te laten horen in een non-fictie essay. Dit leverde fantastische, uiteenlopende en ontroerende inzendingen op: een rijkdom aan vrouwenstemmen die weinig gehoord worden in het publieke debat.

Vanavond brengen we een ode aan de vrouwenstem. Lieflijk, polemisch of rationeel. Gewapend met pen of microfoon. Vervuld van dadendrang en poëzie. In al haar veelzijdigheid verdient zij een lofzang. Kom luisteren naar hoe we de vrouwenstem het liefst horen: in al haar diversiteit, pracht en glorie.

Hoor in filosofie, poëzie, politiek en spoken word de noodzaak van de vrouwenstem. Hoor hoe deze vrouwen de kracht vinden om belemmeringen te overwinnen. We eindigen de avond met de prijsuitreiking voor het beste #ikschrijf-essay. De winnares wint €1000 en een publicatie.

Met spoken word door Sandy Bosmans, poëzie door Lieke Marsman, filosofie door Joyce Pijnenburg en politiek door Sylvana Simons. Meer informatie over de gasten.

#ikschrijf wordt mede mogelijk gemaakt door Filosofie Magazine, Boom uitgevers Amsterdam, ISVW – Internationale School Voor Wijsbegeerte, Uitgeverij Ten Have, Stichting Maand van de Filosofie, deFusie en Hard//Hoofd. Meer weten? ikschrijf.com, Facebook of Twitter.