KorreltjieKantel

za 26 okt
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Een verboden liefde: Ingrid Jonker & André Brink

Te gast: deze avond is een initiatief van Iluminar Productions.

Een ontroerende muziektheatervoorstelling over de tragische, verboden liefde tussen Zuid-Afrikaanse schrijvers Ingrid Jonker & André Brink.

Voor dit project zijn drie heel uiteenlopende songwriters bij elkaar gekomen om samen Ingrid Jonkers poëzie te interpreteren en op muzikale toon te zetten. De gedichten worden afgewisseld met dramatische en muzikale interpretaties van de liefdesbrieven tussen Brink en Jonker, die in 2016 ook in Nederlandse vertaling werden gepubliceerd onder de titel Vlam in de sneeuw. Daarnaast is de tekst geïnspireerd op Brinks eerste onthullingen over Jonker in zijn autobiografie Tweesprong (2009).

De rollen van Ingrid Jonker en André Brink worden gespeeld door de bekende Zuid-Afrikaanse acteurs Wessel Pretorius en Christine Truter. Zij slagen erin het publiek te betoveren met hun passioneel spel. Luna Paige, Nick Turner en Jamie Jupiter verzorgen niet alleen de muzikale omlijsting, maar brengen ook hun eigen muzikale interpretaties van Jonkers gedichten. Hun eclectische stijl doet denken aan wereldmuziek – een combinatie van westerse, Afrikaanse en typisch Kaapse klanken.

Korreltjie Kantel is een aangrijpend en intiem portret van verlangen, verboden liefde, verwoesting en onvoorwaardelijke overgave aan de hartstocht.

Ook beeldende kunst zal je kunnen ervaren bij deze voorstelling. Er is aan negen gevestigde en opkomende Zuid-Afrikaanse kunstenaars gevraagd een kunstwerk te creëren dat geïnspireerd is op de liedjes, gedichten en liefdesbrieven die in deze muzikale theatervoorstelling worden gebruikt. Bij de voorstellingen in Nederland en België zullen afdrukken van de oorspronkelijke werken (die in Zuid-Afrika zijn verkocht) worden tentoongesteld en verkocht. 

Tijdens deze voorstelling zullen er vertalingen voorzien worden vanuit het Afrikaans naar het Nederlands.

Idee en scenario: Luna Paige

Muziek: Luna Paige, Nick Turner, Jamie Jupiter

Regisseur: Mareli Pretorius