LibrisLiteratuurPrijs2024

do 14 mrt
20:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

De shortlist

Op 11 maart 2024 wordt de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs bekendgemaakt: de zes beste Nederlandse boeken van 2023. Wat voor boeken zijn dit, en wie stond er aan hun wieg? In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar interviewt Lucas de Man vanavond alle zes genomineerden.

Welke hoofdpersonages schitteren in de zes boeken en zijn ze gebaseerd op échte mensen? Waar werken de auteurs het liefst of het meest? En welke andere juice kunnen ze delen over de totstandkoming van deze titels?

Het belooft een feestelijke avond te worden, met muziek van Laurens van de Linde (de Literaire Boyband), ruimte voor vragen van jullie en gesigneerde boeken na afloop. Alle zes shortlisttitels zullen ter plaatse te koop zijn bij Boekhandel Hoogstins.

Over de Libris Literatuur Prijs

De Libris Literatuur Prijs 2024 wordt toegekend aan de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. De prijs wordt op maandag 13 mei 2024 voor de 31ste keer uitgereikt tijdens een galadiner in de Concertzaal van Felix Meritis en live uitgezonden in Nieuwsuur op NPO2.

Lucas de Man

Lucas de Man is regisseur, presentator en theatermaker. Hij studeerde Germaanse Talen aan de KU Leuven en regie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij is artistiek leider van Nieuwe Helden en Biobased Creations en presenteert verschillende culturele tv-programma’s waaronder Kunstuur en Man en Kunst (AVROTROS). Lucas maakt installaties, theatervoorstellingen, stadsprojecten en performances. De rode draad in zijn werk is het veranderen van de publieke ruimte als ‘anonieme consumptiemarktplaats’ tot een plek van verwondering, verbinding en ontmoeting. 

Laurens van de Linde

Laurens van de Linde is schrijver, muzikant en programmamaker. Hij publiceerde onder meer in De Revisor en Wobby, op hard//hoofd en De Optimist, maakte programma’s en trad op op onder andere het Wintertuinfestival en Lowlands. Zo bracht hij de cassette Indoor Astronauts uit, stond hij in heet voorprogramma van Lucky Fonz III en verscheen in 2022 verscheen zijn vijfdelige speculatieve chapbook Paviljoen van het tijdelijke geluk. Laurens maakt deel uit van literair collectief BOYBAND, de literaire boyband. Hij is programmamaker bij Wintertuin en was jarenlang hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.