MasterclassLyrics

zo 22 okt
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Writing Hip-Hop

Zediam is rapper, producer en songwriter, sound-engineer en workshop docent. Het schrijven van een songtekst is volgens hem net als spelen met Lego blokjes. Het eindproduct kan soms heel ver weg lijken maar als je het proces ziet als het plaatsen van het ene blokje na het ander, is Hip-Hop lyrics schrijven minder intimiderend dan je denkt.  Een song is simpelweg verschillende zinnen rangschikken, dus kan je zin per zin het geheel opbouwen. Hoe je een zin opbouwt is ook een kwestie van woord per woord aan elkaar rijgen. In deze workshop leert Zediam hoe het schrijfproces geen taak maar een speelse uitdaging is. Samen zetten we uiteen waar je aan moet denken bij het schrijven van een hip-hop songtekst.

Zediam

Zediam is rapper, producer, songwriter, sound-engineer en workshopdocent. Ongetwijfeld kent u hem als de Engelstalige duizendpoot van Soul’Art, het drietalige hiphopcollectief dat meer dan twee miljoen Spotify streams vergaarde met de plaat ‘Granny’s ResEP’. Met Soul’Art stond Zediam op zowat elk noemenswaardig podium in België. Soul’Art won in 2015 ‘Rookie of the Year’ op de Vlaamse rap awards, en in 2016 tekenden ze bij Top Notch Universal. Zed werkt o.a. als docent creatief schrijven voor organisaties als Urban Woorden, H30 en ROJM. Daarnaast is hij te zien in de Netflix serie “Grond” waar ook een van zijn nummers is gebruikt. Zed werd geselecteerd als docent & grootmeester Hip Hop voor de eerste editie van Masterclass festival in Amsterdam.

Wil je graag een programma bijwonen, maar heb je niet de middelen om een kaartje te betalen? Mail dan naar info@denieuweliefde.com, we kunnen dan iets regelen.