NachtvandeArabischeLiteratuur

za 24 nov
12:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Een Arabisch cultuurfestival vol beats, bites, debat, film, jonge schrijvers, columnisten en denkers. Met o.a. minister van OCW, Ingrid van Engelshoven.

Dompel je een avond lang onder in dit Arabische cultuurfestival vol beats, bites, debat, film, jonge schrijvers, columnisten en denkers. Met o.a. minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. 

In samenwerking met El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur, organiseren we op zaterdag 24 november 2018 de derde editie van de Nacht van de Arabische Literatuur: een jong, kleurrijk en stimulerend literair-cultureel festival in hartje Amsterdam.

Tijdens deze avond wordt De Nieuwe Liefde volledig omgetoverd tot een Arabisch festival met heerlijk eten, verhalenvertellers, debat, film, muziek en een Arabische souk.

Centraal staan de kracht van het woord en de verbinding van culturen. Jonge schrijvers, denkers, columnisten, journalisten, opiniemakers, uitgevers, en kunst- en cultuurliefhebbers uit Nederland en Midden-Oosten correspondenten ontmoeten en inspireren elkaar vanavond.

Vanavond vindt ook de uitreiking van de 26e El Hizjra Literatuurprijs voor jong en kleurrijk schrijftalent plaats. El Hizjra heeft als missie een inspirerende en uitnodigende ontmoetingsplek te zijn waar mensen elkaar vinden in hun belangstelling voor de Arabische literatuur, kunst en cultuur en de schoonheid hiervan. Met speciaal interview van Petra Stienen met Murat Isik!


Kijk het hier terug op de digitale beeldbuis: