NazmiyeOralkiestdepoëzievanBejanMatur

zo 12 mrt
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Gastcurator Nazmiye Oral wil het liefst het werk van vele dichters naast elkaar laten zien deze middag. En dan vooral rond een thema dat haar bezighoudt: ontheemding. Daarvoor vindt ze zowel bij binnen- als buitenlandse dichters bijzonder materiaal: bij Kemal Burkay, Nazim Hikmet, Mustafa Stitou en Rodaan Al Galidi. Eén dichter springt er uit: de Turkse Bejan Matur.

Nazmiye Oral is theatermaakster en schrijfster. Iemand bij wie maatschappelijke betrokkenheid als vanzelf samengaat met persoonlijke verhalen. Ze is een van de oprichters van theatergroep Zina die WijkSafari-voorstellingen maakt, schreef columns in de Volkskrant, publiceerde de roman Zehra en maakte de theatervoorstelling Niet meer zonder jou waarin ze met haar moeder op het toneel staat.

Ze deelt deze middag het podium met zangeres en saz-speelster Seval Okyay en met een heel bijzonder project van theatermaker Melih Gençboyaci: 5200 woorden. Daarin volgt hij nieuwkomers en vluchtelingen bij het verwerven van hun nieuwe taal, woord voor woord. Een aantal van hen zal deze middag voor het eerst hun woorden, onze woorden, laten horen – een uniek moment in De Nieuwe Liefde. Een nieuwe ontmoeting van woorden, taal en cultuur.

Kom voorafgaand aan het programma eten bij de poëzieproeverij. De maaltijden worden samengesteld door onze chef-kok Marc Schoorl. De gerechten zijn overwegend vegetarisch, biologisch en seizoensgebonden. Bestel hier uw tickets.

Seval Okyay en Melih Gençboyaci
Seval Okyay en Melih Gençboyaci

Programmamaker: Mirjam van Hengel

Foto Nazmiye Oral  © Lenny Oosterwijk

In deze serie:

zondag 12 februari: Theo Nijland kiest de poëzie van Tonnus Oosterhoff | zondag 12 maart: Nazmiye Oral kiest de poëzie van Bejan Matur | zondag 9 april: Kees van Kooten kiest de poëzie van Billy Collins | zondag 14 mei: Tjitske Jansen kiest de poëzie van Wislawa Szymborska