OpenMonumentendag

za 14 sep
tot zo 15 sep
10:00 - 17:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Kom ons prachtige pand ontdekken

Altijd al De Nieuwe Liefde van dichterbij willen bekijken? Kom een rondleiding volgen en leer alles over de geschiedenis van ons pand!

Elk jaar tijdens het tweede weekend van september, op zaterdag én zondag, openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor het publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

In 2019 is het thema Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor ontspanning en vermaak?

De Nieuwe Liefde stelt haar deuren open op zaterdag 14 september en zondag 15 september, beide dagen van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het gebouw, oorspronkelijk in 1904 gebouwd als pakhuis voor wijn, naar ontwerp van de architect L.J. Neumeyer, is een van de eerste gebouwen in Nederland van gewapend beton. Nieuwsgierig? Tijdens het weekend zullen er rondleidingen plaatsvinden, waarbij je je ter plekke kan aansluiten. Daarnaast hebben we een gratis toegankelijk programma in petto.

Activiteiten

Haiku Workshop

  • 11:00 – 12:00 uur (bibliotheek)
  • zaterdag en zondag

Wie heeft er niet al eens een keertje proberen dichten? En daarbij gevloekt op het rijmvers? Over zoiets hoef je je geen zorgen te maken bij het haiku gedicht, een kort, niet-rijmend gedicht in oud Japanse stijl. Ontdek onder begeleiding van workshopleider Robin Kerkhof in een uurtje wat een haiku kan zijn, en ga er zelf mee aan de slag!

Let op: plaatsen zijn beperkt voor deze workshop, dus het is fijn als je je even aanmeldt via amarens.vanbekkum@amerpodia.nl.

Voorleessessie: Michael Middelkoop Idje wil niet naar de kapper

  • 14:00 – 15:00 uur (kleine zaal)
  • zaterdag en zondag

Prachtige voorleessessie door Michael Middelkoop van zijn boek Idje wil niet naar de kapper, over een rebels jongetje dat zijn magische afro niet kwijt wil. Geschikt voor kinderen van circa 3-7 jaar.

Literaire podcasts

  • 10:00 – 17:00 uur (grote zaal)
  • zaterdag en zondag

We nodigen Vlaamse radiomaakster en schrijfster Joyce de Badts (De Standaard) uit om een paar van haar literaire stukken te laten horen, alsook de zesdelige podcast serie Ansicht gemaakt door hard//hoofd en RAUM. Want taal vindt ook haar plek in de radiokunst!