Podcast:Liefdevoorverhalen#4Activisme

zo 13 jun
Dit programma heeft al plaatsgevonden

#4 | Activisme

In deze podcast staan taal, verhalen en Amsterdam-West centraal. Denk aan diversiteit, gendergelijkheid, gentrificatie en andere belangrijke onderwerpen voor de stad en het stadsdeel: alles komt langs in de gesprekken die hosts Luan Buleshkaj & Fouad Lakbir met hun gasten hebben. Met woordkunst als de rode draad.

Aflevering #4 onderzoekt de vele verbanden tussen activisme en taal. Wat is activisme anno 2021 en hoe worden taal en woordkunst gebruikt voor (online) protest, verzet en maatschappelijke verandering? Welke manieren van spreken, schrijven en luisteren worden ingezet en met welk effect? Eén toespraak kan de wereld veranderen, dus hoe belangrijk is taal in een demonstratie?

Gasten:

Rachad Debdoubi

Rachad leeft in twee werelden: De professionele wereld, waar hij werkzaam is als consultant in data en in de creatieve wereld als woordkunstenaar. Zijn woorden zijn vaak politiek beladen en jonglerend schrijft hij over racisme, seksisme en vele andere onderwerpen die met name mensen van kleur bezighouden.

Martine Heijthuyzen

Martine Heijthuyzen is mede-oprichtster van feministisch collectief Wonda Women, dat sinds 2017 middels evenementen en politieke acties een feministische gemeenschap poogt op te bouwen en zo druk te zetten op thema’s relevant voor vrouwen en genderminderheden. Daarnaast werkt Martine als organizer voor politieke campagnes van de FNV. Zo heeft zij de afgelopen anderhalf jaar in het kader van de #NietMijnSchuld-campagne met studenten actiegevoerd tegen het leenstelsel.

Luister alle voorgaande afleveringen via Spotify. Klik op volgen en je krijgt een melding wanneer de nieuwe editie online staat.