SpokenAwards2019,voorrondeAmsterdam

Spoken Word Awards
di 12 nov
19:30
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Spoken word kunstenaars gaan de vloer op!

Stichting SPOKEN gaat dit najaar weer op zoek naar de meest inspirerende spoken word performers van het moment. In september, oktober en november vinden de voorrondes plaats, zo ook bij ons op 12 november. Toegang = gratis!

Voor de derde keer organiseert Stichting SPOKEN dit najaar de SPOKEN Awards. Aan de voorrondes, die in Nederland en België plaatsvinden, mag iedereen meedoen. Een panel met woordkunstenaar Derek Otte, theatermaker Tjon Rockon en schrijfster Karin Amatmoekrin bepaalt uiteindelijk wie er doorgaat naar de finale op 17 december in het oude Luxor Theater te Rotterdam.

De SPOKEN Awards 2019

Met de SPOKEN Awards wil Stichting SPOKEN de positie van het genre spoken word verstevigen binnen de sector én een boost geven aan de carrière van spoken word artiesten. Dat is ook waarom iedereen die zich inschrijft voor de awards een plek krijgt op het podium tijdens de voorrondes die in Rotterdam, Amsterdam, Tilburg, Arnhem, Leeuwarden en Antwerpen zullen plaatsvinden. Onze voorronde op 12 november is, net als alle andere, gratis te bezoeken en heeft véél verschillende performances.

Voor het eerst wordt er dit jaar tijdens de finale een award aan toegevoegd, de Gouden SPOKEN Award. De winnaar van deze hoofdprijs wint naast een plek in de finalistentournee –die voor alle awardwinnaars geldt –ook een opname in de database van de Speakers Academy, het management voor topsprekers wereldwijd.

Toegang is gratis, maar best even kaartje reserveren.

Stichting SPOKEN

Sinds 2018 heeft stichting SPOKEN een vaste stek binnen het Luxor Theater in Rotterdam. Door het organiseren van de tweejaarlijkse SPOKEN Awards, afgewisseld met de SPOKEN Show in tussenliggende jaren, vervult de stichting een ambassadeursrol waarmee de artistieke positie van het genre spoken word wordt verstevigd. Het bestuur bestaat uit oprichter Kevin de Randamie, schrijver Ronald Giphart, en theaterprogrammeur Carlijn Sonneveld.

Andere voorrondes zijn:

DO 12 SEP | VOORRONDE ROTTERDAM, Gemaal op Zuid (i.s.m. PowWow festival)

DO 19 SEP | VOORRONDE ANTWERPEN, Bibliotheek Permeke (i.s.m. You On Stage)

ZA 5 OKT | VOORRONDE TILBURG, Theater De Nieuwe Vorst

DO 10 OKT | VOORRONDE ARNHEM, Konijnenvoer (i.s.m. Mensen Zeggen Dingen)