TheoNijlandkiestdepoëzievanTonnusOosterhoff

zo 12 feb
16:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Componist en zanger Theo Nijland maakte liedjes voor alle mogelijke artiesten (Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Nynke Laverman) maar schreef vooral een prachtig eigen repertoire, met even wrange als mooie liedjes en zinnen als ‘Zonder jou is alles heel erg artistiek / maar van bordkarton en zonder jou / is zonder muziek’. Onlangs verscheen zijn nieuwe plaat, Desalniettemin, in januari sluit hij de tournee rond die plaat af en meteen daarna staat hij in De Nieuwe Liefde met zijn favoriete dichter.

Tonnus Oosterhoff is een volstrekt unieke dichter, iemand die ook tekent, ook films maakt, ook proza schrijft – alles met dezelfde soepelheid, grilligheid en humor. Bovendien is hij een betoverend lezer van zijn eigen werk en ook dat is deze middag te horen want hij is ook zelf te gast, en leest afwisselend met Theo Nijland zijn gedichten.

De muziek komt, behalve ongetwijfeld van Nijland zelf, van Bart Rijnink, componist, zanger en acteur. Hij speelde bij o.a. het Rotheater, Orkater, Toneelgroep Oostpool, waar hij veel muziek voor schrijft. Hij maakt deel uit van het gezelschap Fantasten en van de band laGarcon.


Vlnr: Theo Nijland ©Ben van Duin, Tonnus Oosterhoff, Bart Rijnink

In deze serie:

zondag 12 maart: Nazmiye Oral kiest de poëzie van Bejan Matur | zondag 9 april: Kees van Kooten kiest de poëzie van Billy Collins | zondag 14 mei: Tjitske Jansen kiest de poëzie van Wislawa Szymborska