Voorleesmiddag

zo 11 dec
15:00
Dit programma heeft al plaatsgevonden

Ogen die schitteren in de hoekjes

Het valt een jong meisje op dat haar ogen er anders uitzien dan die van haar vrienden.

Zij hebben grote ronde ogen en lange wimpers. Het meisje realiseert zich dat haar ogen schitteren in de hoekjes en glanzen als goud, dat ze als halve maantjes schijnen wanneer ze lacht en verhalen vertellen over het verleden en over hoop voor de toekomst. Haar ogen zijn net als die van haar moeder, haar oma en haar zusje en ze zijn prachtig.

Ogen die schitteren in de hoekjes is een betoverend lofdicht: een ode aan jezelf. Joanna Ho’s zachte, maar krachtige woorden en Dung Ho’s sprekende illustraties inspireren lezers om hun eigen schoonheid en kracht te ontdekken. 

De voorlezer vandaag is kunstenaar Sioe Jeng Tsao. Samen met Sioe Jeng maken we na afloop schitterende en kleurrijke tekeningen en kleurplaten!

Sioe Jeng Tsao

Sioe Jeng Tsao (zij/die), ook bekend als SEEYOUSIOE is een multidisciplinair kunstenaar, spreker en activist geboren in Amsterdam (1991). Hun werk, bestaande uit schilderijen en digitale illustraties, is een kleurrijke verkenning van verschillende sociale aspecten zoals raciale rechtvaardigheid, saamhorigheid en queer joy. Sioe Jeng staat bekend om haar uitgesproken karakter en vindt inspiratie in de verschillende kruispunten van geleefde ervaringen tussen verschillende generaties, culturen en identiteiten.